Újra nyit a Müszi!

  • narancs.hu
  • 2017. december 16.

Lokál

A Corvin Áruházból kitett közösségi tér Müszi Közért néven a külső VII. kerületben folytatja tevékenységét.

MÜSZI Közért néven folytatja tevékenységét a 2013 és 2017 között Művelődési Szintként (MÜSZI) civil szervezeteknek, alkotóműhelyeknek, szabadegyetemnek és rengeteg programnak, kiállításnak, beszélgetésnek otthont adó közösségi befogadótér.

„Ez nem politikai harc, hanem az életünk" – A Müszi csapata a bezárásról és a jövő lehetőségeiről

Öt év után kitették a Corvin Áruház harmadik emeletéről a Müszit. Bár úgy tűnik, az ak­tuál­politikától független piaci döntés született, az biztos, hogy a civilekhez is kötődő belvárosi underground helyeknek egyre nehezebb fennmaradni. A müszisek sem nyugodtak, de optimisták.

A Blahán lévő Corvin Áruház harmadik emeletéről szeptember 30-ával kitett komplex független művház a folytonosság fenntartása érdekében új projekttér kialakításába kezdett a külső VII. kerületben, amely a stáb és a Müszi körül lévő közösség bázisává, második nappalijává válhat a jövőben. A kávézó, a nonprofit galéria, a nappali munkatér és a kis létszámú események befogadására alkalmas funkciókat egyesítették a szervezők a most már fizikai kiterjedéssel rendelkező Müszi Közértben, ami egy néhai sarki bolt helyén található az Izabella és a Jósika utca sarkán.

Figyelmébe ajánljuk