Üvegfallal védik a makói betlehemet a rongálóktól

  • narancs.hu
  • 2023. december 28.

Lokál

Tervezője díjat nyert vele, de felállítása után kétszer is kárt tettek benne.

Két nap alatt kétszer is megrongálták a makói városközpontban elhelyezett betlehemet – adta hírül a Makói Városi Televízió még az ünnepek előtt.

A bibliai jelenetet ábrázoló szoborcsoportot végzetes károk érték. A kis Jézust darabokra törték, az egyik király fejét leszakították. Miután összeszedték a darabokat, nem lehetett tudni, hogy sikerül-e helyreállítani a látványosságot. Emiatt december 12-én úgy döntött az önkormányzat, hogy elviszik a közterületről a betlehemet. Makó feljelentést is tett a rendőrségen.

Az eset nagy felháborodást keltett, azért is, mert ennek az installációnak a tervével három éve Bertus-Barcza Anikó művésztanár megnyerte a Hungarofest Nkft. és a Magyar Turisztikai Ügynökség 10 millió forintos fődíját. Abból a pénzből készült el az alkotás.

A nyomozás eredményéről még nincs információ, azt azonban csütörtökön közzé tette a delmagyar.hu, hogy sikerült helyreállítani a megrongált szobrokat, és most már megint látható a betlehem a városközpontban. 

Az installációt most üveglapokkal védik.

 

A címlapkép a Makói Városi Televízió Facebook-oldaláról való

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk