4 jó film, ami miatt érdemes áprilisban moziba menni

  • Gera Márton
  • 2018. április 3.

Mikrofilm

A hónap végén jön az év blockbustere!

Bár áprilisban nem leszünk elhalmozva mozipremierek tucatjaival (ha jól számoltuk, 16 alkotás jön a hazai mozikba), így is lesz pár olyan film, ami miatt még a tavaszias kirándulóidőben is érdemes a multiplexek felé venni az irányt. Egy ausztrál dráma csalogatja a nézőket a vászon elé, de érkezik egy magyar természetfilm is, hogy aztán a hónap végén befusson az év blockbustere, amire minden képregény- és Marvel-fanatikus epekedve vár. Ezzel a cikkünkkel mi pedig elindítjuk a magyarnarancs.hu filmes és sorozatos blogjának, a Mikrofilmnek az új sorozatát, melyben havonta ajánljuk a hónap legizgalmasabbnak ígérkező filmjeit, legyenek azok felfoghatatlan összegből készülő popcornmozik, vagy épp alig ismert csemegék.

Vad Balaton

Még 2016-ban bizonyította be Mosonyi Szabolcs, hogy a Kunságról lehet piszok izgalmas, sőt, már-már klasszikus cselekménnyel is rendelkező természetfilmet készíteni. A Vad Kunságban szépek voltak a felvételek, az alkotók elkapták a különleges pillanatokat, és közben még meséltek is valamit a hazaköltöző sakálról. Mosonyi most a Balatonhoz ment, amiről azt gondolná a néző, hogy mindent tud róla, de remélhetőleg nemsokára bebizonyosodik, hogy a tó és élővilága ezernyi meglepetést rejteget. Bár a filmet két napja már leadták a tévében, a mozikba egy kimaradt jelenetekkel kibővített változat érkezik. Ha pedig minden jól alakul, az alkotók készítenek még filmet a magyarországi erdőkről és a Hortobágyról is.

Mikor kerül a mozikba? Április 19-én

Vad Balaton (6) Április 19-től a mozikban! HD előzetes, trailer

Vad Balaton színes, magyar természetfilm, 65 perc, 2018 (6) rendező: Mosonyi Szabolcs Magyarországi mozibemutató: 2018. április 19. Forgalmazó: Pannonia Entertainment A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat.

Veszett vidék

Mi történik, ha egy ausztrál férfi (aboriginal) önvédelemből megöl egy háborús veteránt, s menekülnie kell a hatóságok elől? Van-e létjogosultsága az üldözésnek, és ki az, aki valóban igazságot tud szolgáltatni? Ezekről is szól a néhány fesztiválon már díjazott ausztrál western, ami valamikor az 1900-as évek elején játszódik, és megtörtént eseményeken alapul. Több külföldi kritikus már most el van ájulva a filmtől, amely persze jó pár kérdést felvet az őslakosok elnyomásáról és az országon belüli ellentétekről.

Mikor kerül a mozikba? Április 19-én

Sweet Country Official Trailer

The latest film from Warwick Thornton. Inspired by real events, Sweet Country is a period western set in 1929 in the outback of the Northern Territory, Australia.

Bosszúállók: Végtelen háború

Nem a hónap, hanem valószínűleg az év blockbusteréről van szó, ami egészen biztosan a betetőződése lesz annak, amit a Marvel az elmúlt évtizedben csinált. A Bosszúállók: Végtelen háborúban ott lesz a moziverzum majdnem minden hőse, hogy felvegye a harcot a rettenetes ellenféllel, Thanosszal, aki a világ elpusztítására törekszik. Hogy ez rettenetesen elcsépeltnek tűnik? Hát, persze, de az új Marvel-film minden bizonnyal szebb, látványosabb és sötétebb lesz az összes eddigi képregény-filmnél, így már csak azon aggódhatunk, hogy a történet tud-e bármi újat nyújtani. Ebből a szempontból megnyugtató, hogy a harmadik Bosszúállókat a korábban a drámát és akciót ügyesen keverő Amerika Kapitány-filmeket rendező Russo testvérek hozzák tető alá.

Mikor kerül a mozikba? Április 26-án

Bosszúállók: Végtelen háború (12E) - hivatalos szinkronizált előzetes #2

Ha végeztem, az emberiség fele még élni fog. Tökéletes egyensúlyban, a dolgok rendje szerint. Remélem, emlékeznek majd rád. Web: http://www.forumhungary.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/FilmKockak/ Instagram: https://www.instagram.com/film.kockak/

Arcélek, útszélek

Agnès Varda és JR, a francia fényképész, street artist beül egy minibuszba (pardon, „fotómobilba), hogy körbeautózza Franciaországot. Nehezen lehet elképzelni ennél furcsább alaphelyzetet, ám úgy tűnik, mindebből egy elég erős dokumentumfilm született. A páratlan páros utazását több tucat díjjal jutalmazták, és még a legjobb doksinak járó Oscarért is jó eséllyel indult, bár végül a sportolók doppingolási szokásairól szóló baromi erős Icarus elhappolta előle a szobrot. Ez persze nem von le semmit az Arcélek, útszélek értékéből, amelyben várhatóan a francia mindennapok legkülönbözőbb figurái tűnnek fel.

Mikor kerül a mozikba? Április 26-án

Faces Places - Official US Trailer (HD)

Opening select theaters beginning October 6. 89-year old Agnes Varda, one of the leading figures of the French New Wave, and acclaimed 33 year-old French photographer and muralist JR teamed up to co-direct this enchanting documentary/road movie. Kindred spirits, Varda and JR share a lifelong passion for images and how they are created, displayed and shared.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!


Figyelmébe ajánljuk