A cannes-i közönség lelkesen fogadta Enyedi Ildikó Füst Milán-feldolgozását

  • narancs.hu
  • 2021. július 15.

Mikrofilm

A külföldi kritikusok kevésbé voltak lelkesek, de a fesztivál közönségétől nagy tapsot kapott A feleségem története.

Hosszan tartó tapssal jutalmazta a szerdai esti díszbemutatón Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét a 74. cannes-i filmfesztivál közönsége – írja az MTI. A cannes-i Fesztiválpalota 2300 férőhelyes Lumiere nagytermében telt ház előtt mutatták be a hivatalos versenyprogram magyar alkotását, amely 23 művel verseng az Arany Pálmáért.

A film francia női főszereplője, Léa Seydoux nem tudott részt venni a díszbemutatón, miután a közelmúltban koronavírussal diagnosztizálták, s bár tünetmentes, a második negatív tesztjéig karanténban van Párizsban.  A vetítésen részt vett a Störr kapitányt alakító Gijs Nabert, valamint Louis Garrel, Sergio Rubini, Luna Wedler és a magyar stáb több tagja is.

Az MTI tudósítása szerint a vetítés végén a nézők több mint öt percig állva, tapsolva köszöntötték az alkotókat.

"Nagyon köszönöm, hogy itt lehetek önökkel együtt, a film legelső vetítésén. Nagyon-nagyon meg akartunk csinálni ezt a filmet, a teljes szívünket beleraktuk. És most útjára indul" - mondta franciául a rendező.

Röviddel a bemutató után a filmről számos nemzetközi szaklap közölt kritikát, a Variety írása itt, a Hollywood Reporteré pedig itt olvasható.

Enyedi Ildikóval tavaly beszélgettünk, a rendező a Narancsnak is mesélt A feleségem története előkészületeiről.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk