Jackie Chan belép a Kínai Kommunista Pártba

  • narancs.hu
  • 2021. július 13.

Mikrofilm

Szerinte abból nem sül ki semmi jó, ha a kínaiak azt csinálnak, amit akarnak.

Be akar lépni a Kínai Kommunista Pártba Jackie Chan – írja a Global Times. A 67 éves Oscar-életműdíjas hongkongi színész, rendező, harcművész és énekes, a Kínai Filmszövetség alelnöke az állampárt megalakulásának 100. évfordulója alkalmából rendezett egyik megemlékezésen arról beszélt, büszke arra, hogy kínai, szerinte a párt be fogja tartani az ígéretét, 

„kevesebb mint 100 év alatt, néhány évtized alatt”.

A színészt – aki arról is nevezetes, hogy kaszkadőr nélkül forgatott – jó ideje a párt propagandafigurájának tartják. Már 2009-ben is mondott olyat, hogy amióta Hongkong újra Kínához tartozik, látnivaló, hogy nem volt olyan jó dolog a szabadság, Hongkongban és Tajvanon káosz uralkodik. Szerinte a kínaiakat irányítani kell: „ha nem irányítanak minket, azt csinálunk, amit akarunk.” A 2014-es hongkongi tüntetések idején aggódott a város adóssága miatt, és úgy gondolta, a demonstrálóknak inkább dolgozniuk kellene. Jackie úgy látja, hogy Amerika a világon a legkorruptabb, és ugyan Kínában is létezik korrupció, erről honfitársainak mégsem kellene külföldiek előtt beszélniük. Inkább azt kellene mutatniuk, hogy Kína a világ legjobb országa.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk