A járvány miatt nem lesz James Bond áprilisban

  • narancs.hu
  • 2020. március 5.

Mikrofilm

Novemberre halasztották a premiert. Más hollywoodi produkciókra is hasonló sors várhat.

Daniel Craig utolsó Bond-mozijának premierjéig még sokat kell aludni: a Nincs idő meghalni producerei tegnap bejelentették, hogy hét hónappal eltolták a film forgalmazását a világszerte terjedő koronavírus-járvány miatt.

false

Az MGM és a Universal stúdió, valamint Michael G. Wilson és Barbara Broccoli Bond-producerek a globális mozis helyzet "alapos megfontolása és értékelése" alapján döntöttek úgy, hogy a film bemutatását 2020 novemberére halasztják.
Bond-rajongók korábban nyílt levélben fordultak a producerekhez és a stúdiókhoz, hogy halasszák el az új James Bond-film április elejére kitűzött premierjét a koronavírus-járvány miatt. A levélben ők még nyári bemutatót javasoltak, és hangsúlyozták: "Itt az ideje az emberek egészségét a marketingütemterv elé helyezni".

A Guardian arról ír, hogy a koronavírus-járvány akár 5 milliárd dolláros kiesést is jelenthet a hollywoodi filmek nemzetközi bevételeiben, köszönhetően a mozi-bezárásoknak Kínában, Japánban, Dél-Koreában és Olaszországban. A lap emlékeztet, hogy a legutóbbi négy Bond-film esetében a bevételek több mint 70 százaléka az Amerikán kívüli, nemzetközi piacokról származott. Mint írják, a Nincs idő meghalni a hivatalos információk szerint 200 millió dollárba került, ami csak a gyártási költségeket jelenti.

Eddig sem volt éppenséggel problémamentes a produkció: az eredeti rendező, Danny Boyle nem sokkal a forgatás előtt lelépett (végül Cary Joji Fukunaga nyerte meg a munkát), de Daniel Craig forgatás közben elszenvedett súlyos bokasérülése is aggodalomra adott okot.

(MTI, Guardian)

 

Figyelmébe ajánljuk