A Logan rendezője nem örül Farkas feltámadásának

  • narancs.hu
  • 2023. június 27.

Mikrofilm

James Mangoldnak Indiana Jones visszatérésével viszont nincs problémája.

Ma, a képregényes filmdömping ki tudja, hányadik évében már egyáltalán nem számít ritkaságnak, hogy egy szuperhősmozit Oscarra jelölnek, sőt, akár a díjat is elhozza – gondoljunk csak a Fekete Párduc-sorozatra, vagy épp a Joker diadalára. Nem volt azonban mindig így: a fáma szerint az egyik első képregénymozi, amelyik közel volt az Oscarhoz, Christopher Nolan 2008-as A sötét lovagja volt. Elnyert ugyan két szobrot, de maga a film nem jutott be a főkategória öt jelöltje közé. Ennek köszönhető, hogy később az Akadémia szabályt módosított, és ma már a legjobb film tíz jelöltet vonultat fel.

Hasonlóan úttörőnek számított annak idején a Logan – Farkas 2017-ben, ami szuperhősfilmtől szokatlan módon kapott jelölést a legjobb adaptált forgatókönyvek között. A film nemcsak azzal tűnt ki, hogy az X-Menből megismert Farkast a földre rántotta, de realisztikus ábrázolásmódjával, drámai hangvételével és tragikus befejezésével is.

Hiába azonban Farkas emlékezetes hattyúdala, az őt alakító Hugh Jackman a hírek szerint ismét a karakter bőrébe bújik majd a 2024-es Deadpool 3-ban.

És mit szól ehhez a Logant rendező James Mangold? Hát nem igazán van feldobva tőle. „Nem mondom, hogy egy részem nem kívánja azt, bárcsak annyiban hagynák. De mindig lesz egy újabb és egy újabb Farkas. Lehet egy bébi-Farkas, vagy akár egy rajzfilm-Farkas is. Amennyi nedvességet csak ki tudnak csavarni ebből a szőnyegből, azt megteszik. Nem azzal mérem a Loganhez hasonló mozijaim sikerét, hogy vajon lezár-e egy diskurzust. Én lezártam a saját diskurzusom” – kommentálta.

Pedig nem mondhatni, hogy Mangoldtól távol állnak a folytatások és franchise-ok – utóbbiakról pedig mind tudjuk, hogy a szuperhősökhöz hasonlóan halhatatlanok, vagy legalábbis csak ideig-óráig lehet kinyírni őket. A rendező jelenleg például épp az Indiana Jones és a végzet tárcsája című filmjét promózza, amivel kapcsolatban szintén sok rajongó kívánja, hogy bárcsak békén hagyták volna kedvenc régészüket. De már javában készül a Star Wars: Dawn of the jedi című film is, melyet ugyancsak Mangold rendez majd. Nincs is talán még egy olyan sorozat, mint a Star Wars, amelynek rajongói szinte havonta sírnak fel, miért nem hagyják azt békében nyugodni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk