A South Park alkotói megmentik a mexikói éttermet, amit a sorozatukban naggyá tettek

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 18.

Mikrofilm

Matt Stone és Trey Parker nemrég kötöttek rekordüzletet sorozatukkal, de sikereik csúcsán sem felejtik el régi kedvenceiket.

A South Park 7. évadjának 11. epizódjában (ami a sorozat 107. része) Kyle a születésnapját a Casa Bonita nevű mexikói étterembe szervezi – ez Cartman kedvence is, épp ezért felháborodik és bosszút esküszik, amikor Kyle helyette Butterst hívja meg. Mint a South Parkban annyi minden, ez is valós alapokon nyugszik: a Casa Bonita tényleg létezik, méghozzá Denverben. A sorozat alkotói, Matt Stone és Trey Parker gyerekként imádtak oda járni, ezért is áldoztak egy teljes részt az étteremnek, amelyet nagyjából a valódi formájában jelenítettek meg az animációban.

A hely látogatottsága a show-nak köszönhetően kilőtt. A Casa Bonita epizódot azonban 18 éve mutatták be, így a rajongók lelkesedése azóta nyilvánvalóan alábbhagyott, a koronavírus pedig hatalmas visszaesést okozott a vendéglátóhelynek: nemrég csődöt jelentettek. Szerencsére Stone és Parker nem feledkeztek meg kedvencükről,

és nemrég bejelentették, hogy felvásárolják a helyet.

Pénzük van rá bőven: a sorozat 1997-ben indult, jelenleg épp a 24. évadát tapossa, egy ideig pedig még biztos menni fog. Az alkotók két hete kötöttek 900 millió dolláros alkut a VIacomCBS-szel, melynek keretében 2027-ig folytatják a South Parkot, a sorozat mellé pedig 14 játékfilmet is készítenek, melyek kizárólag a Paramount+ nevű streamingszolgáltatón lesznek láthatóak. Az első South Park-filmet, a South Park – Nagyobb, hosszabb és vágatlant 1999-ben mutatták be, az alkotók azonban bizakodóak a több mint egy tucat további mozit illetően is. Stone úgy fogalmazott: az elképesztő, 900 milliós összeget „bazd meg pénznek” tartják – jelentsen ez bármit is. Azt viszont megígérte, hogy mindez semmit nem változtat hozzáállásukon, hiszen a sorozat eddigi sikereiből befolyt összeget is további projektjeikbe fektették – például a hihetetlenül sikeres és még annál is zseniálisabb, 9 Tony-díjat nyert The Book of Mormon című Broadway-musicaljükbe; vagy épp most a Casa Bonitába.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk