Alec Baldwin egy kellékfegyverrel lelőtte az operatőrét

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. október 22.

Mikrofilm

Halálos baleset történt a Rust című western forgatásán.

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán - közölte csütörtök este Santa Fe rendőrsége.

A  68 éves színész egy a fogatáson használt kellékfegyverrel lőtt és talált el két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

A hatóságok szerint a történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

A helyi sajtó szerint Baldwint sírva látták a helyi seriff irodája előtt. A színész eddig nem reagált a megkeresésekre.

A baleset csütörtökön történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. 

Nem ez az első kellékpisztoly okozta halálos baleset filmforgatáson. 1993-ban Bruce Lee fia, Brandon Lee forgatáson lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak.

1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat orosz-rulett jelenetében.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk