Angelina Jolie újabb Oscar-álma: így fest majd Maria Callasként

  • narancs.hu
  • 2024. október 28.

Mikrofilm

Hét hónapig tanult operaéneklést a szerep kedvéért.

Angelina Jolie az elmúlt pár évben mindent megtett azért, hogy ne csak a világ egyik legismertebb filmsztárjaként, de rendezőként is gondoljunk rá: 2011-es A vér és a méz földjén című kamera mögötti debütálása óta néhány szinkronszerep mellett mindössze hat mozifilmben tűnt fel, ebből az egyik ráadásul egy újabb saját rendezése volt. Habár voltak jól sikerült darabjai is (a 2017-es First They Killed My Father például egy remek történelmi dráma a vörös khmer diktatúráról, bár pont ez kapta a legkevesebb figyelmet), a nagy áttörés csak nem jött össze. Talán ennek köszönhető, hogy Jolie most visszakanyarodott a gyökereihez.

Az elsősorban személyes fókuszú történelmi mozijairól ismert chilei Pablo Larraín most Maria Callas görög operaénekesről készített filmet, mely az utolsó napjait, óráit és perceit mutatja be. Ez lesz a rendező elátkozott sorsú nőkről szóló trilógiájának záró darabja a Jackie és a Spencer után.

A főszerep kedvéért Jolie hét hónapig tanulta az operaéneklést, hogy a tartástól a légzésen át a lehető legtöbb technikát elsajátítsa. „Később, az utómunka során keverni tudtuk a hangját Maria Callas hangjával. Van, amikor Angelina hangjának 1 százalékát hallod, máskor 5 százalékát, de az is előfordul, hogy 40 százalékát – párszor, nem túl gyakran, akár az éneklés 60-70 százaléka is Angelina hangja. Persze a film Maria Callasról szól, szóval természetes, hogy az ő hangját akarod hallani, de annak érdekében, hogy hihető legyen, Angelinának az egész stáb és több száz statiszta előtt hangosan kellett énekelnie” – mesélt a kulisszatitkokról a rendező.

Angelina Jolie az 1999-es Észvesztő című film mellékszerepéért egyszer már elnyerte az Oscart. A szakértők szerint most minden esélye megvan a duplázásra, hiszen a Legjobb női főszereplő kategória egyik legnagyobb esélyesének számít.

Korábban Larraín "trilógiájának" főszereplőit mind Oscarra jelölték: Kristen Stewartot a Spencerért, Natalie Portmant pedig a Jackie-ért. Jolie mellett a filmben feltűnik még A kutya karmai köztért Oscarra jelölt Kodi Smit-McPhee és a Briliáns barátnőmből ismert Alba Rohrwacher is. A Mariát az idei Velencei Filmfesztiválon mutatták be, ahol a nézők is kritikusok is remekül fogadták. A premierje december 11-én lesz a Netflixen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk