Beletapos a lelkedbe a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan film alkotóinak új dala

  • narancs.hu
  • 2018. november 21.

Mikrofilm

Klipet is készítettek a Most című számhoz.

Akárcsak első rendezése, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan esetében, Reisz Gábor új alkotásának, a Rossz versek zenei alapját is nagyrészt a VAN Filmzenekar szerezte.

A film főcímdalát adó Most című számhoz ezúttal klipet is készítettek az alkotók:

VAN filmzenekar: MOST

Videoklip a Rossz versek filmzenéjének első, Most című dalához. A megújult VAN filmzenekar Te nem (Rossz versek filmlemez) című nagylemezének megjelenéséig már csak decemberig kell várni. Akárcsak első rendezése, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan esetében, Reisz Gábor új alkotásának, a Rossz verseknek is meghatározó eleme a zene.

A Most az első dal, amit az albumról megismerhet a közönség, melynek zenei témája többször felbukkan a filmben.A klip a film felvételeinek nyersanyagából készült: "Azokból a kis csendekből vágtuk, amikor a csapó csattanásával már elindult a felvétel, de a rendezői 'Tessék', ami a jelenet valódi indulását jelzi, még nem szólalt meg – mesélte Gábor. (...) Felfoghatatlan valahol, hogy a hatalmas, kaotikus forgatag közepén mindig ott van egy ilyen mozdulatlan csend" – mondta, majd hozzátette, a dal számára arról a pillanatról szól, amikor „valakiben nincs még, de nincs már se.”

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba.

Figyelmébe ajánljuk