David Cronenberg elképzelte saját halálát

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 21.

Mikrofilm

Most pedig még áruba is bocsájtja. A The Death of David Cronenbergre online lehet licitálni.

A légy, Karambol, Két test egy lélek – David Cronenberg soha nem tartozott a szokványos filmesek közé: a test múlandósága, a lélek mibenléte és persze maga a halál is visszatérő téma nála. A témát azonban soha nem dolgozta még fel olyan személyes módon, mint most: egyperces rövidfilmben képzelte el saját halálát. A The Death of David Cronenbergnek ő az írója, rendezője és főszereplője is, azonban a munkálatokban lánya, Caitlin is részt vett mind producer és operatőr. A végeredményt itt lehet megnézni – sőt, akár licitálni is lehet rá, ugyanis a rövidfilmet aukcióra bocsátották.

Cronenberg a 2014-es Térkép a csillagokhoz óta nem rendezett játékfilmet – úgy néz ki azonban, hogy a saját halálán való merengés mellett mostanában erre is jut ideje: jelenleg is dolgozik Crimes of the Century című moziján. A főszerepet az a Viggo Mortensen alakítja, akivel korábban az Erőszakos múltban már együtt dolgozott. Az eddigi kiszivárgott infók szerint a film a nem túl távoli jövőben játszódik majd, amikor az emberiség épp azt tanulja, hogyan adaptálódjon szintetikus környezetéhez. Eközben azonban különleges metamorfózis játszódik le bennük, néhányan egyfajta transzhumánná fejlődnek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk