Tallinnban lesz Pálfi György Mindörökké című új filmjének világpremierje

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 20.

Mikrofilm

A rég várt film bemutatóját a november 12-én kezdődő Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztiválon tartják.

Pálfi György új filmje, a Mindörökké Tar Sándor A mi utcánk kötetének, El, valahová című novellája alapján készült. A film az eredeti mű gondolatvilágát felhasználva a nem túl távoli jövő militarizált övezetében, Magyarországon játszódik. A történet szerint Ocsenás egy katonai kórházban lábadozik, amikor a falu fölött szétlőnek egy utasszállító repülőgépet. Ocsenás a kocsmában ismerkedik meg Béressel, majd asszonyával is. Margitka magatehetetlenül létezik, egy kisgyerek értelmi szintjén, külseje azonban arról árulkodik, hogy a lezuhant repülőgép túlélője lehet. A hármójuk között kialakuló furcsa szerelmi háromszög az elkerülhetetlen tragédia felé tart ebben a közegben.

A forgatókönyvet Pálfi György rendező (Hukkle, Taxidermia, Szabadesés, Az Úr hangja) Ruttkay Zsófiával, állandó alkotótársával közösen írta. A főbb szerepekben Polgár Tamás, Érsek-Obádovics Mercédesz, Ubrankovics Júlia, és Menszátor-Héresz Attila látható. A film operatőre Dobos Tamás, a vágó Lemhényi Réka volt.

A Mindörökké premierjét hosszú várakozás előzte meg, hiszen már 2015-ben arról lehetett hallani, hogy a film majdnem készen van. Költségvetési hiány miatt azonban Pálfi György akkor mégsem tudta befejezni a filmet. A tavalyi év során viszont sikerült visszatérnie hozzá, így elkészülhettek a hiányzó jelenetek és az utómunka is.

A Mindörökké független forrásokból, közvetlen állami támogatás nélkül a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült, további producer Galambos Zoltán, kooproducerek: Rajna Gábor (Visionteam), Juhász András (Arizona), Juhász Csaba (Front VFY), Pálfi György (Filmax) és Zányi Tamás (Saint Audio Studio).

Pálfi Györgyöt korábban már díjazták Tallinnban: 2006-ban a Taxidermia az észt filmkritikusok díját nyerte el.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk