Schwimmer évekig harcolt, hogy ne csak fehér barátnőt kapjon a Jóbarátokban

  • BM
  • 2020. január 27.

Mikrofilm

A sorozat sokak szerint egy „irreális környezetet ábrázolt”.

Évekig kampányolt David Schwimmer azért, hogy a Jóbarátok című sorozatban végre ne csak fehérbőrű barátnője legyen az általa alakított Ross Gellernek – állította a színész a Guardiennek adott interjújában.

„Az egyik első barátnőm a sorozatban egy ázsiai amerikai nő volt, később pedig jártam egy afro-amerikaival is. Ez nyomásgyakorlással értem el” – mondta.

Schwimmer szerint érdekes az is, ahogyan a sorozatban ábrázolva volt a zsidó vallás: Ross és Monica (Courtney Cox Arquette) zsidó származásúak voltak a történet szerint, és a színész nagyon örült neki, hogy az egyik ünnepi epizódban nemcsak a karácsonyról esett szó: az érintett részben Ross már nem tud mikulásjelmezt bérelni, ezért „karácsonyi tatunak öltözik”, hogy meglepje a fiát, Bent. Ebben az epizódban esik pár szó a Hanukáról, valamint arról is, hogy a fia részben zsidó származású. „Ugyan egy »ünnepi tatut« játszottam, de örültem, hogy legalább bemutattunk egy másik ünnepet is” – mondta.

Jóbarátok - A karácsonyi tatu

Watch Jóbarátok - A karácsonyi tatu - video dailymotion - Minek Az on dailymotion

Aisha Tyler, aki Ross fekete barátnőjét alakította a sorozatban azt mondta a lapnak: a nem fehérek számára egyértelmű volt, hogy a sokszínűség hiányától szenved a sorozat. „Folyamatosan felhívták erre a figyelmet. A Jóbarátok nem egy valós Manhattant mutatott be” – fogalmazott a színész.

Neked ajánljuk