Végre megérkezett az év egyik legjobb filmje: keményebb, mint egy görög sorstragédia!

  • Gera Márton
  • 2017. december 29.

Mikrofilm

Beteg parafrázis, profi thriller, nagyot játszó sztárok.

Aki látta Jorgosz Lantimosz valamelyik munkáját, biztosan sejti, mire számíthat: lecsupaszított terekre, szándékosan visszafogott színészi játékra, furcsa beállításokra, és épp ésszel nehezen megmagyarázható cselekményre. Nos, ezeket mind megkapjuk az Egy szent szarvas meggyilkolásában is, melyben a menő szívsebész életében feltűnik egy tinédzser, aki nem pótapukát keres, hanem bosszút akar. Egyszerre nézzük az Iphigeneia Auliszban modern, tökéletesen beteg parafrázisát (a nyitány egy szívműtét, nagyközelikben), racionális és irracionális élet-halál harcát, és egy vérprofi thrillert, melyben a büntetést egy furcsa, kapucnis fiú hozza el – nem kell sokáig nézni, hogy rájöjjünk, A négyzet mellett ez az év legmellbevágóbb szerzői filmje.

Egy szent szarvas meggyilkolása (12E) szinkronos előzetes

AZ EGY SZENT SZARVAS MEGGYILKOLÁSA COLIN FARRELL ÉS NICOLE KIDMAN FŐSZEREPLÉSÉVEL DECEMBER 28-TÓL LÁTHATÓ ORSZÁGSZERTE A MOZIKBAN – FELIRATOS ÉS SZINKRONIZÁLT VÁLTOZATBAN EGYARÁNT! Steve, a karizmatikus sebész életében váratlanul feltűnik egy tinédzser. A fiú kezdetben megmagyarázhatatlan barátkozása, valamint érdeklődése az orvoslás iránt hamarosan értelmet nyer.

Kinek érdemes beülni rá? Aki a Kutyafogra és A homárra is szép emlékekkel gondol vissza, és aki ismét szeretne meggyőződni arról, hogy Nicole Kidman mennyire otthonosan mozog a vásznon.

via GIPHY

Elég gyorsan lett a széles körben is fogyasztható szerzői film sztárja a görög Jorgosz Lantimosz, akinek az Egy szent szarvas meggyilkolása a hatodik nagyjátékfilmje, ám ezt már nem görög színészekkel, hanem a lassan állandó főszereplőjévé váló Colin Farrellel és Nicole Kidmannel készítette. Az ismerős stílusjegyek azonban továbbra sem változtak, nem véletlen, hogy amikor a cannes-i filmfesztiválon bemutatták a filmet, rögtön ki is fütyülték. A füttyszó azért nem zavarta meg különösebben a zsűrit, hisz az Egy szent szarvas meggyilkolása megkapta a legjobb forgatókönyvért járó díjat.

Egy szent szarvas meggyilkolása (The Killing of a Sacred Deer). Angol–ír–amerikai dráma, 121 perc, 2017. Forgalmazza a Vertigo Média

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

 


Figyelmébe ajánljuk