Elhunyt Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője

  • narancs.hu
  • 2024. június 12.

Mikrofilm

Életének 69. évében kedden elhunyt Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője - tudatta a szerkesztőség szerdán a Facebook-oldalán.

A Filmvilág főszerkesztője a lap legrégebbi állandó munkatársa volt, aki több mint négy évtizeden át dolgozott a szerkesztőség tagjaként, előbb rovatvezető (1986), majd főszerkesztő-helyettes tisztségben (1998-2010). Balázs Béla- és Cs. Szabó László-díjas filmes szakíróként a lap létrejöttének legfontosabb közreműködőjét jelentette, legyen szó a tartalmi összetételről, az egységes színvonal biztosításáról, valamint a technikai és anyagi feltételek megteremtéséről.

Példaértékű, fáradhatatlan küzdelmet folytatott a Filmvilág fennmaradásáért. „Nem csupán főszerkesztői pozíciójában, de már jóval azelőtt is a Filmvilág meghatározó munkatársa, a motorja volt - és amennyiben rajtunk múlik, ezután is az marad” - írják a szerkesztőség tagjai.

 
Schubert Gusztáv
Fotó: Gabor Csaba / Filmvilág
 

 

Schubert Gusztáv 1955. december 3-án született Dunaújvárosban. 1980-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának irodalom-történelem szakán. 1980-tól 1985-ig - magántanárként - irodalmat tanított, 1981 óta publikált, 1986-tól a Filmvilág rovatvezetője, 1998-tól főszerkesztő-helyettese, 2010-től főszerkesztője volt.

Munkáját 1999-ben Balázs Béla-díjjal, 2021-ben Cs. Szabó László-díjjal ismerték el. Rövid, de súlyos betegség után múlt éjjel hunyt el családja körében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk