Hajdu Szabolcs újra forgat: jön az Ernelláék Farkaséknál folytatása

  • narancs.hu
  • 2021. június 18.

Mikrofilm

Rögtön kettő!

Hajdu Szabolcs filmet forgat, rögtön kettőt. Az Ernelláék Farkaséknál bámulatos sikere után annak kvázi folytatásait, a Kálmán-nap és az Egy százalék indián című színdarabokat ülteti át filmre, írja a Filmhu.

Ahogy a lap megjegyzi, az Ernelláék Farkaséknál először színdarabként lépett a közönség elé, majd gyakorlatilag fillérekből, Hajdu Szabolcsék saját lakásában forgatták le belőle a filmváltozatot. Aztán a kamaradráma elnyerte a Karlovy Vary Filmfesztivál fődíját és a legjobb színésznek járó kitüntetést, majd a hazai mozikban 31 ezren nézték meg. Még ugyanebben az évben, 2016-ban debütált a színházban a folytatás Kálmán-nap címen, majd 2019-ben jött a harmadik rész, az Egy százalék indián.

Az Ernelláék sikere miatt folyamatosan felmerült bennünk, hogy ezeket a színdarabokat is filmre visszük. Végül a pandémia alatt állt össze egy rendszer, amely alapján meg tudjuk őket csinálni. Az Ernelláék formanyelvét folytatva ezeket is egyszerű körülmények között lehet leforgatni. Egyetlen lakás kell csak hozzájuk” - mondta el Hajdu a Filmhunak.

Mindhárom mű középpontjában egy középkorú pár áll, és egy-egy család életébe enged betekintést. Az első rész a gyereknevelés, illetve a kivándorlás és hazatérés témáit bontja ki, a másodikban az intimitás hiánya okoz párkapcsolati válságot, a harmadik pedig az identitásra, öröklött magatartásformákra és a modern kori nemi szerepekre fókuszál, írja a lap.

Az Ernelláékat Hajduék a saját lakásukban forgatták le, a két másik filmhez egy-egy másik lakás fogja adni a helyszínt. A két filmet a következő fél évben tervezik filmre rögzíteni, ahogy Hajdu elmondta: "Ugyanazzal a stábbal, közvetlenül egymás után forgatjuk le, egyszerűbb egy projektként kezelni a két filmet."

Hajdu Szabolccsal és Török-Illyés Orsolyával 2016-ban, az Ernelláék bemutatása után interjúztunk.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?