Hamarosan forog Enyedi Ildikó új filmje, melyben egy világsztár is szerepel

  • Gera Márton
  • 2018. december 21.

Mikrofilm

Füst Milán a vásznon.

Eddig is lehetett tudni, hogy Enyedi Ildikó legújabb filmje Füst Milán Feleségem története című regényének adaptációja lesz, most azonban az is kiderült, mekkora összeg áll majd a produkció rendelkezésére. Az európai koprodukcióban készülő Feleségem története gyártására 1 milliárd forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság – olvasható a Filmalap közleményében.

Az Inforg-M&M Film vezetésével német, olasz és francia partnerekkel, a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók, valamint az Eurimages 500 000 eurós támogatásával készülő film forgatása tavasszal kezdődik.

A Testről és lélekről rendezője a filmet igazi világsztárokkal forgatja: Lizzy-t, Störr kapitány feleségét a Mission: Impossible - Fantom protokoll, a 007 Spectre: A Fantom visszatér és a cannes-i Arany Pálma-díjas Adéle élete című filmekből ismert világsztár Léa Seydoux francia színésznő alakítja. A kapitány szerepében pedig Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész lesz látható.

Enyedi Ildikóval tavaly készítettünk interjút, melyet itt tudnak elolvasni:

„Egy zsákmányállat reflexeivel"

Legutóbbi munkája, a Testről és lélekről bezsebelt már egy csomó díjat: Arany Medvét, Arany Békát. A hétvégén az is kiderül, megkapja-e az Európai Filmdíjat. A Nemzeti Filmalapról, Andy Vajna ízléséről, következő filmjének, A feleségem történetének előkészületeiről beszélgettünk vele. Meg arról, milyen következményei lettek a Berlinalén adott híres interjújának.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk