Így fest majd a Marvel első ázsiai szuperhőse

  • narancs.hu
  • 2021. április 20.

Mikrofilm

Függetlenfilmes rendező adaptálja vászonra Shang-Chit, a keleti harcművészetek mesterét.

A koronavírus-járvány egy kissé visszavetette a filmvilágot fekete lyukként elnyelő Marvel Univerzum további terjeszkedését, de úgy néz ki, idén ismét beindul az úthenger. A képregénybirodalom negyedik fázisa a Fekete Özveggyel indul útjára, a tervek szerint júliusban; nemsokára pedig érkezik majd a vélhetően akkor már Oscar-díjas Chloé Zhao rendezésében az Örökkévalók.

A kettő közé ékelődik be a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, mely az első szuperhősfilm lesz, melynek főszereplője ázsiai származású – ennek érkezett meg most az előzetese.

A filmet az eddig függetlenfilmjeiről ismert Destin Daniel Cretton redezi majd. Nevéhez olyan kritikus- és fesztiválkedvencek fűződnek a neveihez, mint az Átmeneti állomás, Az üvegpalota vagy A kegyelem ára. A címszerepet a Kínában született Simu Lui alakítja, akit a tengerentúlon eddig főleg tévésorozatokból (Kim’s Convenience, Elrabolva) ismerhettek a nézők. Ott van a szereplők között azonban a Kőgazdag ázsiaiak és A búcsú óta egyre népszerűbb Awkwafina vagy Tony Chiu-Wai Leung, aki olyan kultikus filmekben szerepelt mint a Szerelemre hangolva vagy a Szigorúan piszkos ügyek.

A film a keleti harcművészetekben jártas Shang-Chiról szól, akit fiatal korában orgyilkosnak neveltek, ám felnőttként szembe kell néznie múltjával és a Tíz gyűrű nevű titkos szervezettel is.

A film bemutatóját szeptember 3-ra tervezik, és a manapság uralkodó trendek ellenére kifejezetten a moziba szánják.

Neked ajánljuk