Így fest majd Priscilla és Elvis Presley a legújabb életrajzi filmben

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Mikrofilm

A középpontban ezúttal a Király házastársa áll majd – őt Cailee Spaeny, míg Elvist az Eufória sztárja, Jacob Elordi alakítja majd.

Tavaly mutatták be Bazz Luhrmann Elvis című moziját, mely nemcsak a kasszáknál aratott sikert: nyolc Oscarra, köztük a legjobb film és a legjobb férfi főszereplő (Austin Butler) díjára is jelölték. Nincs azonban megállás, máris itt a következő életrajzi film, ami a jelek szerint intimebb megközelítésmóddal él majd: máris az Elvis ellentétpárjaként emlegetik.

A Priscilla Elvis feleségének Elvis és Én című könyvét adaptálja vászonra. Rendezője és forgatókönyvírója Sofia Coppola, az Elveszett jelentés Oscar-díjas alkotója. A dráma Priscillára koncentrál majd, onnantól, amikor tinédzserkorában találkozott az énekessel, egészen odáig, amikor őt és Graceland nevű otthonát is otthagyta.

Amint azt megírtuk, a film még a sztrájk alól is felmentést kapott, hogy a teljes pompájában mutathassák be az idei Velencei Filmfesztiválon. A seregszemlén hétperces ovációval fogadták, a kritikusok odáig voltak érte, a főszerepet alakító Cailee Spaeny pedig elnyerte a legjobb női alakítás díját. A 25 éves színésznőt eddig kisebb szerepekben láthattuk (Az egyenjogú nem; Húzós éjszaka az El Royale-ban; Easttowni rejtélyek), a Priscilla azonban várhatóan meghozza számára az áttörést, máris a jövő évi Oscar egyik esélyeseként emlegetik. Társának, Jacob Elordinak nem volt könnyű dolga, hiszen Austin Butler alakítása után egy évvel kellett Elvis bőrébe bújnia: az Eufória és több Netflixes tinivígjáték szépfiúja azonban megoldotta a feladatot; bár nem ezért, hanem az Ígéretes fiatal nőért Oscart kapott Emerald Fennel legújabb filmjéért, a Saltburnért emlegetik inkább díjesélyesként.

„Nagyon nehéz ülni és végignézni egy filmet ami rólad, a saját életedről, a saját szerelmedről szól. De Sofia elképesztő munkát végzett, tényleg megcsinálta a házi feladatát. Beszéltünk párszor és mindent elmondtam neki, amit csak tudtam. A szüleim nagyon nehezen értették meg, hogy Elvis valóban érdeklődik irántam és hogy miért. Én inkább csak hallgattam. Elvis az összes létező módon kiöntötte nekem a szívét, még Németországban is, beszélt a félelmeiről, a reményeiről és az anyja elvesztéséről is, amit soha nem sikerült megemésztenie. Ez jelentette közöttünk az igazi köteléket, annak ellenére is, hogy mindössze 14 éves voltam” – nyilatkozta Priscilla Presley, visszaemlékezve, hogyan találkozott az akkor 24 éves Elvissel.

A Priscilla novemberben érkezik a mozikba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.

Ma senki se nyer

Emlékeznek, mikor volt köztársasági elnök Mádl Ferenc? Nos, Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. A díszlet és az időnként felhangzó Ki nyer ma? című rádióműsor szignálja segít behatárolni, hogy a közelmúltban járunk, de az elnök neve az egyetlen konkrét utalás, amelyből kikövetkeztethetjük, milyen évet is írunk (majdnem) pontosan.

Gázlánggal fűtünk

Az év szaván vitatkozhatunk, de korunk szava bizonyosan a nárcisztikus. Ha valaki megbánt minket, vagy akár csak nem hajlandó részt venni az önbecsmérlés társadalmilag elvárt aktusában, máris megkapja, hogy „mekkora nárci”.

Újragondolt fintorok

Szabó Eszter sajátos, jellegzetes figurái középkorú és idősödő nők. Morcosak, egyked­vűek. Nyúzottak és fáradtak. Grimaszolnak, duzzognak. Olykor járókerettel sétálnak, máskor két hatalmas herezacskót vonszolnak maguk után.

Választhat szegény

„Köszönöm, hogy Önökkel tölthettem egy napot!” – írta tavaly februári Facebook-bejegyzésében Novák Katalin, amikor látogatást tett Tiszabőn, a legszegényebbek közé sorolt falvak egyikében.

Akire rámondják

Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort – lelke rajta, a jobboldalon mindig is nagy becsben tartották az ország hagyományait, az ilyesminek tényleg van itt csőstül (ti. hagyománya). Amíg viszont tövig rágjuk a körmünket, hogy a tisztelt hatóságok hazavágják-e a miniszterelnököt az aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásaiért, a feljelentés tartalmi része módot ad mindannyiunknak egy pillantást vetni jelen közállapotainkra. Továbbá a jövő kecsegtető ígéreteire is.

Muszkavezetők

Múlt hétfőn egy pilisi lakossági fóruma után a 444 újságírója megkérdezte Szijjártó Péter külügyminisztert, hogyan hatolhattak be az orosz állam támogatta hekkerek – egyszerűbben: az orosz titkosszolgálatok – a Külügy­minisztérium informatikai rendszerébe. Az érdeklődés közvetlen oka az volt, hogy nem sokkal előtte Orbán Viktor kijelentette, mind technikai, mind humán szempontból Magyarországnak van a legjobb nemzetbiztonsági rendszere.

Lövés a lőporos hordón

Május 15-én Handlovában (Nyitrabánya) egy merénylő, bizonyos Juraj Cintula lövéseket adott le Robert Ficóra. Ezek közül legalább egy olyan súlyosnak bizonyult, hogy napokig miniszterelnöke életéért kellett szorítania Szlovákiának. A tettest a helyszínen elfogták, a besztercebányai kórházban kezelt kormányfő a hírek szerint túl van a közvetlen életveszélyen. Szlovákián a merénylet után politikai káosz lett úrrá.

Könnyű kézzel

A Fővárosi Törvényszék mintegy öt éven át zajló tárgyalássorozat után 2024. február 8-án hirdetett első fokon ítéletet a negyed évszázada történt Fenyő-gyilkosság ügyében. Gyárfás Tamás „bűnsegédként” hét év fegyházbüntetést kapott.