Így fest majd Priscilla és Elvis Presley a legújabb életrajzi filmben

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Mikrofilm

A középpontban ezúttal a Király házastársa áll majd – őt Cailee Spaeny, míg Elvist az Eufória sztárja, Jacob Elordi alakítja majd.

Tavaly mutatták be Bazz Luhrmann Elvis című moziját, mely nemcsak a kasszáknál aratott sikert: nyolc Oscarra, köztük a legjobb film és a legjobb férfi főszereplő (Austin Butler) díjára is jelölték. Nincs azonban megállás, máris itt a következő életrajzi film, ami a jelek szerint intimebb megközelítésmóddal él majd: máris az Elvis ellentétpárjaként emlegetik.

A Priscilla Elvis feleségének Elvis és Én című könyvét adaptálja vászonra. Rendezője és forgatókönyvírója Sofia Coppola, az Elveszett jelentés Oscar-díjas alkotója. A dráma Priscillára koncentrál majd, onnantól, amikor tinédzserkorában találkozott az énekessel, egészen odáig, amikor őt és Graceland nevű otthonát is otthagyta.

Amint azt megírtuk, a film még a sztrájk alól is felmentést kapott, hogy a teljes pompájában mutathassák be az idei Velencei Filmfesztiválon. A seregszemlén hétperces ovációval fogadták, a kritikusok odáig voltak érte, a főszerepet alakító Cailee Spaeny pedig elnyerte a legjobb női alakítás díját. A 25 éves színésznőt eddig kisebb szerepekben láthattuk (Az egyenjogú nem; Húzós éjszaka az El Royale-ban; Easttowni rejtélyek), a Priscilla azonban várhatóan meghozza számára az áttörést, máris a jövő évi Oscar egyik esélyeseként emlegetik. Társának, Jacob Elordinak nem volt könnyű dolga, hiszen Austin Butler alakítása után egy évvel kellett Elvis bőrébe bújnia: az Eufória és több Netflixes tinivígjáték szépfiúja azonban megoldotta a feladatot; bár nem ezért, hanem az Ígéretes fiatal nőért Oscart kapott Emerald Fennel legújabb filmjéért, a Saltburnért emlegetik inkább díjesélyesként.

„Nagyon nehéz ülni és végignézni egy filmet ami rólad, a saját életedről, a saját szerelmedről szól. De Sofia elképesztő munkát végzett, tényleg megcsinálta a házi feladatát. Beszéltünk párszor és mindent elmondtam neki, amit csak tudtam. A szüleim nagyon nehezen értették meg, hogy Elvis valóban érdeklődik irántam és hogy miért. Én inkább csak hallgattam. Elvis az összes létező módon kiöntötte nekem a szívét, még Németországban is, beszélt a félelmeiről, a reményeiről és az anyja elvesztéséről is, amit soha nem sikerült megemésztenie. Ez jelentette közöttünk az igazi köteléket, annak ellenére is, hogy mindössze 14 éves voltam” – nyilatkozta Priscilla Presley, visszaemlékezve, hogyan találkozott az akkor 24 éves Elvissel.

A Priscilla novemberben érkezik a mozikba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk