Budapestre költözik Angelina Jolie

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Mikrofilm

Három hónapig fog forgatni a filmcsillag a fővárosban. 

Az Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő közel három hónapig a magyar fővárosban forgatja az operasztár, Maria Callas életéről szóló filmet – írja a Blikk

 

„Ugyan a film a csodás hangú operaénekes utolsó éveiről szól, amikor Párizsban magányosan élt és fellépést már nem vállalt, a rendező mindenképpen szeretne olyan jeleneteket is, amelyek amolyan visszatekintést adnak a színpadi sikerekre. Ahhoz meg adott a helyszín, hiszen a világ egyik legszebb operája található Budapesten, így a produkció meg is kereste az Operaházat, valamint a munkatársaknak már jelezték, hogy várhatóak forgatási munkálatok az épületben” – fogalmazott a lap egyik forrása.

 
Angelina Jolie amerikai színésznő és fia, Maddox Jolie-Pitt (j) a Jun Szok Jol dél-koreai elnök tiszteletére adott állami díszvacsorát követő fogadáson a washingtoni Fehér Házban 2023. április 26-án. 
Fotó: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras
 

„A Maria Callas-film készítői valóban megkeresték a Magyar Állami Operaházat, ám felhatalmazás hiányában az esetleges forgatásról nem adhatunk tájékoztatást. Általánosságban elmondható, hogy a Magyar Állami Operaház ingatlanjaiban megvalósuló minden filmforgatás némi rugalmasságot kíván munkatársaink részéről, intézményünk azonban csak olyan forgatásoknak biztosít helyszínt, amelyek érdemben nem befolyásolják a színház működését, meghirdetett műsorát” – erősítette meg a lap értesüléseit az intézmény. 

A forgatással Jolie 13 év után tér vissza Budapestre, utoljára 2010 őszén járt a fővárosban, ekkor az első rendezése, A vér és méz földje miatt érkezett hozzánk. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk