Készül Till Attila filmjének hollywoodi remake-je

  • narancs hu.
  • 2020. március 9.

Mikrofilm

A Tiszta szívvel című filmből Noah Wyle készít sorozatot.

Noah Wyle leginkább a Vészhelyzetből lehet ismerős a magyar nézőknek, a John Cartert alakító színész azonban nemrég alapított produkciós cégével (Slippery Moon Productions) és a Warner Brothersszel közösen minisorozat gyártásába fog.

A Deadline információi szerint az első alkotásuk nem más, mint Till Attila Tiszta szívvel című filmjének a remake-je lesz.

Noah a filmről először mostohaapjától, Jim Katztől hallott, aki a külföldi Oscar-filmeket elbíráló bizottságnak a tagja, így kerülhetett látóterébe a 2017-ben jelölt film.

„A filmnek van egyfajta punk rock beütése. Soha nem láttam korábban ilyesmit. A szereplők közül többen fogyatékkal élő színészek, akiknek a játéka egészen élesen mutatta meg, hogy ez a közösség mennyire nem kér az empátiából és szánalomból. (...) A főszereplő srácok olyanok, mintha valami elit kerekesszékes osztag tagjai lennének" – nyilatkozta a filmről Wyle. Épp ezt szeretné megmutatni a sorozattal másoknak is, "szeretném átformálni az emberek jelenlegi felfogását arról, mi mindenre is képesek a mozgássérültek" – nyilatkozta.

A Tiszta szívvel egy 2016-ban bemutatott magyar akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról; két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A filmet Till Attila rendezte, a Laokoon Filmgroup gyártotta, a főbb szerepekben Thuróczy Szabolccsal, Fekete Ádámmal, Balsai Mónival és Fenyvesi Zoltánnal.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?