Kiderült, hogyan képzelte el George Lucas a Star Wars folytatás-trilógiáját
1526659248-darth-maul-main_top_story_lead.jpg
Darth Maul

Kiderült, hogyan képzelte el George Lucas a Star Wars folytatás-trilógiáját

  • narancs.hu
  • 2020. november 14.

Mikrofilm

Műlábú Darth Maul, új Kiválasztott – így festett volna az új trilógia.

George Lucas hiába teremtette meg minden idők egyik legjövedelmezőbb filmes franchise-át a Star Warsszal, az elmúlt években már a Galaxis világában sem számít mérvadónak a véleménye: a Jar-Jar Binksszel és midikloriánnal súlyosbított előzménytrilógiája komoly sebet ütött hírnevén; 2012-ben aztán a mindent felfaló Disney felvásárolta cégét, a Lucasartsot; egy ideig úgy tűnt, Miki egérék konzultánsként még számítanak Lucasra az új trilógia készítésekor, de aztán dicstelen módon távozott: mivel ötleteire nem volt fogadókészség, és amúgy is elege lett a kritikákból, egyszerűen távozott a projektből.

A Taschen most megjelenő könyvéből (The Star Wars Archives: 1999-2005) azonban kiderül, maga Lucas hogyan folytatta volna az Erő krónikáját: feltámasztotta volna például Darth Mault, A baljós árnyak főgonoszát, aki hasonló minőségben tért volna vissza az új filmekben. Sőt, mechanikus lábakkal, egyfajta keresztapaként irányította volna a Birodalom bűnözői világát.

Az egyébként a rajongók körében népszerűnek számító Darth Maulnak nem egyedül kellett volna gonoszkodnia: egy női tanonca, Darth Talon is segítette volna, aki már feltűnt a Star Wars-képregényekben. Ő egyfajta új Darth Vaderként állt volna a Sötét oldal élén, mögötte Maullal, a mesterével.

Az, hogy Darth Maul túlélte azt, hogy Obi-van kettészelte, már a Solo: Egy Star Wars-történetből is kiderült, ahol szintén a rossz oldal egyik vezetőjeként tűnt fel egy rövid jelenetben. A folytatásban minden bizonyára nagyobb szerep jutott volna neki, ám a film akkorát bukott, hogy nemhogy folytatása nem készül, de egy ideig semmilyen egyéb Star Wars-mozi sem.

Szintén Lucas tervei között szerepelt, hogy Leiát nevezze ki "A Kiválasztottnak" – elmondása alapján annak idején már a színészekkel is beszélt a terveiről, de végül azért mondott le a trilógia elkészítéséről, mert épp akkor született meg a lánya, ő pedig szeretett volna több időt eltölteni vele és kicsit élvezni az életet. Nem tudjuk eldönteni, így jártunk-e jobban.

Figyelmébe ajánljuk