Maffiózóként debütál a tévében Sylvester Stallone

  • narancs.hu
  • 2022. június 17.

Mikrofilm

25 éves börtönbüntetése után szabadult bűnözőt játszik a Tulsa Kingben.

Taylor Sheridan a Yellowstone című western-szappanoperájával letarolta a világot: a hagyományos kábeltévé legnézettebb sorozata már két előzményt is kapott, a Paramount pedig az elképesztő siker után gyakorlatilag kérdés nélkül állt be az író-rendező ötletei mögé. Sheridan többek között egy Jeremy Renner nevével fémjelzett krimit (Mayor of Kingstown) és egy Billy Bob Thorntonnal felálló, olajtársaságra fókuszáló drámát (Land Man) is összehozott.

Legambíciózusabb és legjobban várt projektje azonban a Tulsa King nevű gengsztersorozat Sylvester Stallonéval, amelynek most érkezett meg első előzetese.

A Rocky sztárja egy Dwight „The General” Manfredi nevű New York-i maffiafőnököt alakít, aki 25 éves börtönbüntetése után szabadult. „Hűséget fogadtam ennek az életnek. És most, miután tartottam a számat, meglátom, ő is hűséget fogadott-e nekem” – narrálja a kedvcsináló előzetesben. Karakterét az oklahomai Tulsába száműzik, ahol megpróbál új csapatot maga köré verbuválva megerősödni és ismét felépíteni birodalmát.

Stallone több évtizedes karrierjében ez az első főbb tévés szerepe, sőt, még producerként is beszállt a munkálatokba. Sheridan mellett az alkotók között találjuk még azt a Terence Wintert, akit A Wall Street farkasa forgatókönyvéért Oscarra is jelöltek, de emellett a maffiasorozatokban is rendelkezik tapasztalatokkal: olyan sorozatok köthetők nevéhez, mint a Maffiózók vagy a Gengszterkorzó.

A Tulsa King november 13-án érkezik a Paramount+-ra, amely itthon sajnos még nem fogható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?