"Maga a prűd, hogy a prüdériával jön"

Mikrofilm

Claire Denis-vel fekete lyukakról, Robert Pattinsonról és egy űrbeli maszturbálószobáról is beszélgettünk.

Wenders és Jarmusch rendezőasszisztenseként kezdte, de már régóta a francia film egyik legmarkánsabb rendezőjének számít – mi Párizsban beszélgettünk vele új filmje, a Csillagok határán című filozofikus sci-fi kapcsán. Az interjút, amely legfrissebb, csütörtökön megjelent lapszámunkban olvasható, Köves Gábor készítette. Egy kis ízelítő:

Claire Denis filmrendező

Claire Denis filmrendező

Fotó: MTI/EPA/Javier Etxezarreta

Magyar Narancs: A Jöjj el napfény!-ben még Roland Barthes-hoz fordult ihletért, most meg az asztrofizikához. Szép kis is ugrás.

Claire Denis: Egy fiatal francia asztrofizikus, Aurélien Barrau volt az alkotótársam, igazi társ volt, és valódi filozófus. Hála neki, tisztában voltam a sci-fink tudományos alapjaival.

MN: Asztrofizika és filozófia, ez mind szép és jó, de az űrhajója fel van szerelve egy futurisztikus maszturbálószobával – Juliette Bi­noche egy emlékezetes jelenetben demonstrálja is az örömszerző szerkezet működését. Az amerikai forgalmazók nem kaptak a szívükhöz a jelenet láttán?

CD: Miért pont az amerikaiak kaptak volna?

MN: Prüdéria, szigorú korhatár-besorolások…

CD: Maga a prűd, hogy a prüdériával jön. Nem, nem, az én amerikai forgalmazóm az egyik legjobb a szakmában. Imádták ezt a jelenetet. Olyannyira, hogy az előzetesben is benne van.

A friss Magyar Narancs már kapható az újságárusoknál vagy előfizethet rá itt.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk