Magyar animációs film kapott Arany Pálmát Cannes-ban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 27.

Mikrofilm

Buda Flóra Anna: 27.

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon.

Az elismerést Enyedi Ildikó zsűrielnök adta át rendezőnek.

 
Buda Flóra Anna kezében a rövidfilm kategóriában elnyert Arany Pálma-díjjal a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségén 2023. május 27-én. Buda Flóra Anna a francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmjéért részesült az elismerésben.
Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
 

 

A 4288 benevezett rövidfilmből 11 versenyezhetett az Arany Pálmáért.

A cannes-i bemutatót követően a 27 című produkció júniusban a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján, Annecyban is megméreti magát, ahol ugyancsak a rövidfilmes versenyprogramban kapott helyet, ám még ezt megelőzően a hazai nézők is láthatják az alkotást a június 1-7. közötti Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk