Már előzetese is van A Keresztapa keletkezését bemutató sorozatnak

Mikrofilm

Feltűnik az ifjú Coppola, sőt felcsendül Nino Rota legendás filmzenéje is.

Mi sem bizonyítja jobban A Keresztapa jelentőségét és státuszát, mint hogy nemcsak folyamatosan ott van a minden idők legjobb filmjeit felsoroló listákon, de még mindig nem hagyja nyugodni rendezőjét: a harmadik felvonás 30. évfordulójára Coppola újravágta a legkevésbé sikerültnek tartott részt. Hozzá hasonlóan a filmrajongók sem tudnak betelni a Corleone család kálváriájával; épp ezt az igényt igyekszik kiszolgálni a The Offer, azaz Az ajánlat című műsor.

A minisorozat a film producerének, Albert S. Ruddy a szemszögén keresztül mutatja be a legenda születését. Ruddy A Keresztapa 1973-as győzelme mellett a 2005-ös Millió dolláros bébiért is Oscart nyert. Ezek mellett pedig főképp vígjátékok (Ágyúgolyó futam; Katicák, avagy hajrá csajok!; Az emberkereskedő) köthetőek a nevéhez. Amint az előzetesből kiderül, abban az időben a gengszterfilmeknek nem volt nagy keletjük, de a valódi maffia fenyegetése és a forgatáshoz szükséges film megszerzése is gondot okozott. Ruddy azonban ragaszkodott álmához, miszerint Mario Puzo regényét az amerikai álom egyfajta shakespear-i metaforájaként, a család intézményére koncentrálva álmodja vászonra.

Ha a The Offer sikert arat, néhány évtized múlva érkezhet A Keresztapa készítéséről szóló show készítését bemutató műsor. A minisorozat ugyanis Coppola eredeti művéhez hasonlóan, kalandos körülmények között született. A főszerepet eredetileg Armie Hammer (Szólíts a neveden; Az UNCLE embere) alakította volna, ám miután szexbotránya gyakorlatilag kiradírozta őt a filmiparból, új színészt kerestek a helyére. Ez volt Miles Teller (Whiplash), aki azzal borzolta a kedélyeket, hogy a forgatáson látványosan semmibe vette a járványügyi előírásokat, majd elkapta a vírust, egy rakás kollégáját megfertőzte, ezért a produkció három hetes leállásra kényszerült. Mindez közel 6 millió dolláros kiesést okozott.

Az előzetesben feltűnik maga Coppola figurája is, akit Dan Fogler (Legendás állatok és megfigyelésük) alakít. Marlon Brandót A Grace klinikában megismert Justin Chambers, míg Joe Colombo maffiafőnököt Giovanni Ribisi játssza majd. Szintén számíthatunk majd Mario Puzo (Patrick Gallo), Frank Sinatra (Frank John Hughes) vagy épp Lenny Montana (Lou Ferrigno) megjelenésére is.

A The Offer-t április 28-án mutatja be a Paramount+ nevű streaminszolgáltató.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.