Meghalt Michael K. Williams, a Drót sztárja

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 7.

Mikrofilm

Az 54 éves színész halálát kábítószer-túladagolás okozhatta.

Holtan találták New York-i otthonábanMichael K. Williams amerikai színészt, aki a Drót című sorozatban Omar Little szerepében lett világhírű, írja a  24.hu, a BBC értesülésére hivatkozva. John Grimpel, a New York-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy a rendőrség helyi idő szerint hétfőn 14 órakor érkezett segélyhívás után ment Williams brooklyni lakásába, ahol holtan találták a színészt.

Michael K. Williams 54 éves volt, halálát kábítószer-túladagolás okozhatta, de ezt egyelőre még hivatalosan nem erősítették meg. A színészt háromszor jelölték Emmy-díjra, az utóbbi években pedig többször is nyíltan beszélt drogproblémáiról.

Williams táncosnak készült, a kilencvenes években több videoklipben is szerepelt, és egy kocsmai verekedésben szerzett sebhely miatt többször játszott rosszfiúkat klipekben. Innen került a filmezés világába, a hírnevet pedig a Drót (The Wire) hozta meg neki, melyben Omar Little-t játszotta, aki a baltimore-i drogbandákat rabolta ki, mellesleg pedig meleg volt. Omar az egyik legnépszerűbb karakter lett a sorozatban, és ezt követően Williams számos további szerepet kapott, de ebben az időben vált a kábítószerek rabjává is.

Gengszterkorzó (Boardwalk Empire) című, szesztilalom korabeli tévésorozatban Albert „Chalky” White-ot, egy nagyhatalmú gengsztert játszotta, de feltűnt olyan filmekben is, mint a 12 év rabszolgaság vagy a Beépített hiba. Későbbi sorozatszerepeiből kiemelendő A Central parki ötök, az Aznap éjjel és a Lovecraft Country.

A színész tavaly augusztusban épp a Lovecraft Country című misztikus sorozatról nyilatkozott kollégánknak, Köves Gábornak. Az interjút itt olvashatják el:

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk