Megvan, ki játssza Trump legkedvesebb tévéjének atyaúristenét, aki a zaklatási botrányokba bukott bele

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 23.

Mikrofilm

Egy nagy színészt találtak a Fox News levitézlett első emberének szerepére.

Roger Ailes-nél hosszú évekig, sőt évtizedekig nem volt befolyásosabb ember az amerikai jobboldali médiában, a Fox News létrehozójaként és teljhatalmú uraként meghatározó szereplője volt a republikánus politikacsinálásnak, mígnem 2016-ban, regnálásának huszadik évében távoznia kellett a saját maga által létrehozott csatornától, mert többrendbeli zaklatással vádolták meg – nem kevesebb mint 20 nő állította, hogy Ailes zaklatta őket.

Ailes tavaly halt meg, 77 éves korában, Hollywood pedig hamar rárepült a sok tekintetben tanulságos történetre, s immár ott tart e sok tekintetben tanulságos történet hollywoodi feldolgozása, hogy sikerült megtalálni Ailes alakítóját is, ő pedig nem más, mint nagy kedvencünk, a nagyszerű karakterszínész, megannyi emlékezetes gonosz és kb. feleannyi jó ember megformálója: John Lithgow. Számos cizellált alakítás ide, leheletfinom színházi karakterformálás oda, John Lithgow azzal vonult be a filmtörténetbe, hogy a Cliffhanger – A függő játszmában Sylvester Stallone velejéig romlott ellenfelét alakította. (A képen John épp egy másik mellékszereplőre vicsorít.)

false

A most készülő, Fair and Balanced címre hallgató filmben Lithgow mellett Nicole Kidman és Charlize Theron játsszák a főbb szerepeket.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.