Napokkal a halálos lövés előtt kétszer is elsült a fegyver Alec Baldwin filmjének forgatásán

  • narancs.hu
  • 2021. október 24.

Mikrofilm

Két stábtag fel is mondott a rossz biztonsági körülményekre hivatkozva még a tragédia előtt. 

Napokkal a halálos lövés előtt két alkalommal is véletlenül, éles lőszerrel sült el a fegyver az Alec Baldwin főszereplésével készülő Rust című film forgatásán – írja a Telex külföldi lapokra hivatkozva. 

A New York Times szerint két stábtag főként emiatt, tehát a rossz munkakörülmények és a fegyveres balesetek miatt mondott fel még a tragédia előtt. Panaszt is tettek a forgatások felügyelőjénél a helytelen biztonsági gyakorlat miatt. Az Independent pedig arról számolt be, hogy Baldwin kaszkadőre és egyben dublőre volt az, akinek a kezében korábban kétszer is véletlenül, éles lőszerrel sült el a fegyver; a biztonsági aggodalmakról a producereket is tájékoztatták. 

Pénteken derült ki, hogy éles lőszerrel volt megtöltve Alec Baldwin kellékfegyvere, amellyel halálos lövéseket adott le a filmjének új-mexikói forgatásán; az eset következtében elhunyt az operatőre. A színész állítása szerint azt hitte, biztonságos fegyvert kapott. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk