Napokkal a halálos lövés előtt kétszer is elsült a fegyver Alec Baldwin filmjének forgatásán

  • narancs.hu
  • 2021.10.24 08:51

Mikrofilm

Két stábtag fel is mondott a rossz biztonsági körülményekre hivatkozva még a tragédia előtt. 

Napokkal a halálos lövés előtt két alkalommal is véletlenül, éles lőszerrel sült el a fegyver az Alec Baldwin főszereplésével készülő Rust című film forgatásán – írja a Telex külföldi lapokra hivatkozva. 

A New York Times szerint két stábtag főként emiatt, tehát a rossz munkakörülmények és a fegyveres balesetek miatt mondott fel még a tragédia előtt. Panaszt is tettek a forgatások felügyelőjénél a helytelen biztonsági gyakorlat miatt. Az Independent pedig arról számolt be, hogy Baldwin kaszkadőre és egyben dublőre volt az, akinek a kezében korábban kétszer is véletlenül, éles lőszerrel sült el a fegyver; a biztonsági aggodalmakról a producereket is tájékoztatták. 

Pénteken derült ki, hogy éles lőszerrel volt megtöltve Alec Baldwin kellékfegyvere, amellyel halálos lövéseket adott le a filmjének új-mexikói forgatásán; az eset következtében elhunyt az operatőre. A színész állítása szerint azt hitte, biztonságos fegyvert kapott. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pusztába kiáltott borsó

  • Sándor Panka

Az előadás Sidney Lumet 1976-os (hozzánk 1980-ban eljutó), azonos című filmje nyomán készült. Az Oscar-díjakkal dúsan dekorált filmet Lee Hall tette színpadra 2017-ben, s most ezt az adaptációt használja Puskás Tamás rendezése is.

Bajnokok reggelije

A minap elindult Sportrádió első néhány perce hűen tükrözi a magyar rádiós szcéna mentális állapotát. Harsányi Leventét, miután a „megújuló” Petőfi rádióból kiakolbólították, kis híján mártírként siratták el. Ugyanő a Himnusz alatt most úgy feszített új munkahelyének nyitóünnepségén, mint pók a lucernásban.

Házmegesz

  • - bzs -

Elsőre nehéz hová tenni a Netflix különös stop-motion animációját. Az ír Enda Walsh forgatókönyve alapján készült háromfelvonásos rémálom erősen rétegfilmnek tetszik a megszokott egyszeri fogyasztásra szánt Net­flix-felhozatalban. A film főszereplője egy ház, mely titokzatos módon különböző korokban tűnik fel, hogy pokollá tegye lakói életét.

„Csak annyi fikció, amennyi szükséges”

  • Váradi András
A Covid-időszak fotós szenzációja volt az eleddig ismeretlen, 19. század közepi New York-i fotográfus, Shimmel Zohar hagyatékát a San Franciscó-i Contemporary Jewish Museumban bemutató tavalyi kiállítás. A hozzá készült album rögtön világossá is teszi, hogy miért beszéltek szenzációról.

A tigris és a macskák

Több mint harminc év is eltelt Szinyei utolsó életmű-kiállítása óta. Az új kutatási eredmények, eddig lappangó művek, a korábbiaktól akár gyökeresen is eltérő értelmezések miatt megkerülhetetlenné vált egy új összegző tárlat, amelyet eredetileg 2020-ra, a művész születésének 175. és halálának 100. évfordulójára időzítettek.

Sorompók közt

„Fölléptél. Ez engem megujit, / Hogy a sorompók közt ketten állunk. / Most, barátom, küzdjünk, hadd legyen / Győzedelmünk vagy vitéz halálunk!” Ezzel a szakasszal zárta Egy fiatal íróhoz című 1845-ös versét Petőfi Sándor, s a beazonosítható címzett, Jókai Mór (azaz akkor még Jókay Móric) voltaképpen azóta is ott áll hajdani pápai diáktársa mellett.