Napokkal ezelőtt zárták ki a kongresszusból, máris film készül a csaló amerikai képviselőből

  • narancs.hu
  • 2023. december 4.

Mikrofilm

George Santos valósággal várat épített hazugságaiból, alakja pedig valóban filmre kívánkozik – de ilyen hamar?

Korábban éveknek kellett eltelnie, míg egy eseményből valóságon alapuló film készült; 9/11 első, nagyobb hangvételű feldolgozásai például csak 5 évvel később kerültek mozikba, ekkor jött ki Oliver Stone World Trade Center és Paul Greengrass A United 93-as című filmje is.

Mai, felgyorsult világunkban azonban a filmgyár nem vár: a redditezők például 2021 januárjában hekkelték meg a GameStop játékbolt tőzsdei értékpapírjait, amiből már idén film készült Pénzeső címen. Ezt is felülmúlhatja azonban az, ami George Santossal történt. A New Yorkban megválasztott képviselő gyakorlatilag mindenben hazudott önéletrajzában: diplomájáról, korábbi munkatapasztalatairól, ingatlantulajdonairól, sőt, zsidó származásáról is. Nemrég kiderült, hogy mindezeken túl a kampánypénzeket is elverte – nem csoda tehát, ha saját párttársai is a kongresszusból történő kizárása mellett szavaztak december 1-jén.

A meglepő inkább az, hogy alig köszönt el hivatalától, az HBO máris bejelentette, hogy filmet készít az életéből. A projekt Mark Chiusano The Fabulist: The Lying, Hustling, Grifting, Stealing, and Very American Legend of George Santos című, már nevében is eredeti könyvét adaptálja majd vászonra – mely szintén mindössze pár napja, november 28-án jelent meg.

A film a csatorna ígérete szerint egy sötéten komikus bírósági mozi lesz a New York-i Long Islanden zajló kongresszusi választásról, ahol Santos képviselő lett. A projekt szintén bemutatja majd azt a Gatsby-féle életutat is, amely során a semmiből érkező Santos az ország egyik legismertebb politikusává vált. A projektre a garanciát az a Frank Rich jelenti, akinek nevéhez a Veep – Az alelnök és az Utódlás is köthető. A forgatókönyvet a Hugh Jackman nevével fémjelzett Romlott oktatást jegyző Mike Makowsky írja majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek.