Saját animációs filmstúdiót gründol a Nintendo

  • narancs.hu
  • 2022. július 19.

Mikrofilm

Megunták, hogy Mariót és társait más stúdióknak licenszelik.

Gőzerővel készül Mario legújabb animációs filmadaptációja, melynek főszereplője, Chris Pratt már a bemutató előtt kivívta a rajongók haragját. Ebben a cikkben számoltunk be erről, valamint „a legutáltabb Chris” kálváriájáról. A Nintendót azonban mindez nem bizonytalanította el: a hírek szerint animációs filmstúdiót akarnak létrehozni, hogy ezután saját nevük és logójuk alatt készíthessék el játékaik filmadaptációit. Ennek érdekében megvásárolták a Dynamo Pictures Inc. nevű vizuálistartalom-gyártó céget, amelyet októberben már át is neveznének Nintendo Pictures-re.

Nem ők az egyetlen játékstúdió, akik saját kezükbe vették az adaptációkat. Ugyanígy tett a Sony is, amely egyik legnagyobb playstationös sikerét, az Unchartedot már a PlayStation Production stúdió égisze alatt készítette el – ezt mindössze három éve alapították, és a jövőben olyan címekkel érkezik a mozikba, mint a Gran Turismo, a Ghost of Tsushima vagy a Jak és Dayter, míg az HBO jövőre mutatja be a The Last of Us adaptációjukat.

Videojátékokat vászonra álmodni sokáig elátkozott vállalkozásnak számított, elég csak ha Uwe Boll borzalmaira (Egyedül a sötétben, BloodRayne, Postal, Far Cry) gondolnunk, vagy épp a Mario első filmes próbálkozására 1993-ban. Az elmúlt években azonban több, tisztesnek tartott adaptáció született: a már említett Uncharted ugyan nem termelt annyi pénzt, mint remélték, ám a rajongók így is szerették; a Pokémon: Pikachu, a detektív viszont szépen teljesített, a Sonic, a sündisznót pedig azért zárták kegyeikbe a fanok, mert a stúdió a kérésükre még a főhős kinézetét is megváltoztatta. Mindezt a pénztáraknál hálálták meg, ennek köszönhető, hogy idén már a folytatást is bemutatták.

A Nintendo játékaiból is számtalanszor készült film, animáció vagy sorozat (Pikachu-film mellett csak Pokémon-meséből több mint húszat mutattak be), a cég azonban a fenti sikerek miatt úgy döntött, a jövőben inkább saját berkein belül készíti el animációs adaptációit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy innentől kezdve futószalagon érkeznek majd a Zelda- és egyéb Nintendós filmek. A most felvásárolt stúdió ugyanis főleg videójátékok és tévésorozatok animált betétjeivel foglalkozik – kérdés, a Nintendo is megmarad ennél, nagyobb részt vállal majd a jövőben a filmkészítésben, esetleg önálló projekteket is tervez majd. Az azonban biztos, hogy innentől több beleszólást akarnak majd karaktereik sorsába.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk