Új Star Wars-film érkezik a mandalórival és Baby Yodával

  • narancs.hu
  • 2024. január 10.

Mikrofilm

Sorozatban már nagy siker volt, érett hát a nagyvásznas bemutatkozás is.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján magabiztosan kijelenthetjük, hogy három dolog biztos az életben: a halál, az adók, és hogy mindig lesz újabb Star Wars-film. Legutóbb tavaly áprilisban jelentettek be három új mozit, melyek közül az egyik a Daisy Ridley alakította Rey-re koncentrál majd. Most tovább bővült a menü: a The Mandalorian & Grogu, azaz A mandalóri és Grogu nevű film A mandalóri-sorozatot adaptálja majd nagyvászonra annak alkotójával, azaz Jon Favreau-val a rendezői székben.

Tavaly novemberben adtunk hírt róla, hogy Dave Filoni, az Ahsoka készítője lett az új George Lucas, azaz ő dönt majd a következő évek Star Wars-filmjeiről és -sorozatairól a Lucasfilm elnöki székében ülő Kathleen Kennedyvel együtt. Amint bemutattuk, nehéz időkön van túl a sorozat: az új trilógia felemás sikere és a Solo: Egy Star Wars-történet totális bukása után még a fejesek is belátták, hogy talán nincs szükség ilyen sok mozifilmre, ehelyett elkezdtek a sorozatokra koncentrálni. Csakhogy A mandalóri sikere után mintha itt is elvetették volna a sulykot: Boba Fett könyve, Obi-Wan Kenobi, Andor, Ahsoka – futószalagon érkeztek a szériák, miközben az immár negyedik szezonját taposó A mandalóri minősége is ingadozott. Még mindig ez számít azonban a legismertebbnek és legkedveltebbnek – a szótlan, sisakos hős kultfigurává, az őt alakító Pedro Pascal napjaink egyik legnagyobb sztárjává vált (sorozatban ugyan nem igazán láthatjuk az arcát, ám a The Last of Usban brillírozik); nem beszélve Groguról, aki körül Baby Yoda néven valóságos össznépi rajongás alakult ki.

„Mindig is szerettem történeteket mesélni abban a gazdag világban, amit George Lucas teremtett. A lehetőség, hogy a mandalórit és segédjét, Grogut a nagyvászonra adaptálhatjuk, rendkívül izgalmasnak ígérkezik” – fogalmazott közleményében a rendező Jon Favreau. Azt egyelőre nem tudni, a mozifilm hogyan illeszkedik a sorozat világába – arról ugyanis Favreau azt nyilatkozta, nemhogy nem tervezi abbahagyni, de akár az örökkévalóságig képes lenne folytatni. Azt sem tudni még, mi lesz a többi, már bejelelentett Star Wars-film sorsa; a Disney azonban számtalanszor tolt odébb, vagy törölt el nyom nélkül olyan projekteket, amiket pár hónappal korábban jelentett be. A mandalóri-film forgatásai azonban a hírek szerint már idén elkezdődhetnek, a stúdió naptárában pedig 2025. december 19-re már meg is jelent egy „névtelen Star Wars-film” nevű bejegyzés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk