Animációs film

Wolfwalkers

  • SzSz
  • 2021. január 6.

Mikrofilm

Legendák, hagyományok és babonák szövetébe ágyazott mély és megható tanmese párját ritkító animációval – az ír folklórtrilógia záródarabja, a Wolfwalkers ott folytatja, ahol elődei abbahagyták.

A 2009-es Kells titkában az ország középkori kódexirodalmának rejtelmei, a 2014-es A tenger dalában pedig a mitológiai fóka-emberek, a selkiek története elevenedett meg – a Cartoon Saloon stúdió már ezekkel a darabokkal is a Pixar méltó kihívójának számított, a Wolfwalkers pedig ismét bebizonyította: képtelenek hibázni.

1650-ben járunk, az angol kolonizáció idején. Robyn, a 11 éves angol kislány Írországba érkezik apjával, a fővadásszal, de nem örül neki senki, hisz az angolokat még a környéken portyázó farkasoknál is jobban gyűlölik. Azért csak összebarátkozik a wolfwalker Mebh-vel (ejtsd: mév), aki nem csak ért az állatok nyelvén, de éjszaka maga is farkassá tud alakulni. Robyn is a képesség birtokába jut, ám nem csak ő, de az egész erdei kolónia veszélybe kerül, amikor a régens arra utasítja apját, hogy irtsa ki a ragadozókat a környékről.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk