Film

The Prom

A végzős bál

  • 2021. január 6.

Mikrofilm

Egy musical bemutatója után a két fő Broadway-sztár saját kiválóságától eltelten nyilatkozik, hogy az ők jelentős, tömegekre gyakorolt befolyásuk mennyire nagy felelősséget ró rájuk, ezért a hozzájuk hasonló kiemelkedő tehetségű és ezért méltán népszerű celebeknek kötelességük kiállni a… miért is? Igen, a jogokért, na.

Az önhozsánnába azonban belerondít a kíméletlen kritika, a bukott darabot haladéktalanul leveszik a műsorról, a kínos fiaskónak anyagi következményei is vannak. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát kiállni a jogokért! Gyorsan, gyorsan, hol itt egy jog, amiért ki lehet állni – bele a mindennél fontosabb reflektorfénybe? Hah, egy indianai kisvárosban a büdös bunkó vidékiek nem engedik be az érettségi bálra a leszbikus végzőst, csak fiú partnerrel! Ez ugyan tényleg nem szép dolog, de sztárjaink odautazása, helyszíni, még a sértett számára is kínos közbeavatkozása nem erről szól, hanem saját megmentői imázsukról.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?