A mai nap is Orbán durva kijelentéseivel indult, de a Népszabadságról egy vak hangot nem ejtett

  • narancs.hu
  • 2016.10.09 10:10

Narancsblog

Csak remélhetjük, hogy aludt még mindenki.

Nagyot ment a miniszterelnök a közrádió talán legvonalasabb fórumán, a Vasárnapi Újságban. Persze, nagyot szokott. Csak most valahogy kicsit féloldalasra sikeredett e nagy menetelés.

Orbán elmondta, hogy már holnap módosítani fogja az alkotmányt, mert a Jobbik, ha őt nem is szereti, a menedékkérőket még nála is jobban gyűlöli: „szerencsére itt nem is a miniszterelnökről, nem rólam van szó”, hanem 3,3 magyar… satöbbi, satöbbi. Ezt ismerjük.

false

 

Fotó: MTI

 

Az sem újdonság, hogy Orbán arról beszélt, hogy a magyar hatóságok egyáltalán nem tehetnek arról, hogy az országban hédereztek mindenféle terroristák, hisz mi kerítést építettünk, tehát nálunk minden rendben.  „Onnantól kezdve – idézi a Magyar Nemzet–, hogy a magyar határ légmentesen zár, Magyarország felelőssége, hogy ezek az emberek ne jussanak keresztül a határon. Hozzátette: ami előtte történt, azt nem Magyarország idézte elő, ezért nem is az ország felelőssége.”

Nem mi tehetünk arról sem, hogy bucira shoppingolták a fejüket SIM-kártyákból, természetesen. Erről viszont egy derék dolog eszébe is jut Magyarország miniszterelnökének, jelesül az, hogy lehessen eztán minden egyes SIM-kártyát parlamenti felhatalmazással követnie a TEK-nek vagy valami más gondolatrendőrségnek. Tovább idézzük a lapot: „az anonim SIM-kártyákkal kapcsolatban a miniszterelnök szerint fel kell tenni azt a kérdést, lehet-e Magyarországon úgy telefonkártyákat használni, hogy azoknak nemzetbiztonsági célból történő megfigyelése lehetetlen. Erről egyenesen és nyíltan kell beszélni és a parlamentnek dönteni”.

Nos, ez elég fenyegetően hangzik, ami persze jellemző Orbánra, mint ahogy a sunnyogás is. A reggeli műsort ugyanis szombaton délután vették fel, amikor a parlament előtt ellene készültek több ezren tüntetni – a Népszabadságért. De arról nem beszélt. Mi köze hozzá, sajtóbelügy vagy valami. Közben pedig egy ország van szentül meggyőződve róla, hogy ő áll a Népszabadság leradírozása mögött. Más kérdés, hogy van egy olyan halmaza a lakosságnak, amelyiknek ez tetszik. Akármilyen kevesen is vannak, holnap Orbán azt mondja rájuk, hogy ők vannak többen. Szemérmetlenül.

Neked ajánljuk