Hatvan százalékkal emelkedett a pedagógusok bére – összevissza beszél a Fidesz szóvivője

  • narancsblog
  • 2013.08.17 13:08

Narancsblog

Bajnai Gordonnak nem tetszik az emelés, ők 15 százalékos emeléssel lennének elégedettek, szemben a mostani 60 százalékos béremeléssel. Figyelem, ezt a Fidesz szóvivője mondta!

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője a pedagógusok béremelésére is kitért, ami már csak azért is módfelett meglepő, mert eddig jó okkal hittük úgy, hogy Hoppál Péter tudása csupán két szóra – „gyurcsánybajnai”, illetve „maffiabaloldal” – korlátozódik. De lám, kellő odafigyeléssel betanítható újabb mutatványokra is. Ha így folytatja, jövőre talán már olyat is tud majd mondani, hogy „Petike jó madár! Petike jó madárrrrr!”

false

Fotó: MTI – Kovács Attila

Ám most ennél sokkal érdekesebb, hogy mit talált mondani a pedagógusok béremeléséről: „(Gyurcsány) Bajnai Gordonnak nem tetszik az emelés, ők 15 százalékos emeléssel lennének elégedettek, szemben a mostani 60 százalékos béremeléssel.” Figyelem, ezt a Fidesz szóvivője mondta! Sajnos nem akadt senki a jelen lévő újságírók között, aki rákiáltott volna: „Mondd még egyszer, szépfiú, és tiéd a címlap!” Vagy éppen felvetette volna. Hiszen eddig úgy tudtuk, nem is akárkitől, magától Balog Zoltántól, hogy szeptember 1-jétől átlagosan 34 százalékkal emelkedik a pedagógusok alapilletménye, ami az eredetileg tervezett béremelés 60 százaléka.

„Szóvivő úr, ez maga szerint 60 százalékos emelés?”

Hohó, mondhatná erre bárki, hogy tévedett a szóvivő, rosszul emlékezett egy számra, nyelvbotlása támadt neki vagy hirtelen rosszullét hatására ragadtatta el magát. Ne zárjuk ki, de lehetetlen nem észrevenni a Fideszben immár napi hasznosítású metódust, ha elég határozottan állítasz számadatokat, nem ellenőrzi senki, pláne ha az adott szám az adott kontextusban – igaz, más helyen, más helyi értékkel – már elhangzott. Ilyenformán pedig aligha lehet szó véletlen tévesztésről…

Hoppál Péter a legnagyobb kormánypárt, vagyis Orbán Viktor alkalmazottja, a párt, vagyis Orbán Viktor álláspontjának képviselője. S azt a munkamódszert követi, ami a Fidesz háza táján, Orbán portáján használatos. Tehát, ha ő hazudik cinikusan, akkor nem Hoppál Papagáj hazudik cinikusan, hanem a Fidesz, vagyis Orbán Viktor. S ez csak az alapfokú lecke.

A középfok valahol a pedagógus-szakszervezeteknél kezdődne, de sajna nincsen ehhez semmi hozzáfűznivalójuk. Pedig simán megtehetnék, hogy találkozót kérnek Hoppáltól, kihívják a Fidesz-székház előtti kövesútra, és felszólítják: „Most akkor mondd a szemünkbe is, hogy hatvan százalékkal emelkedett a bérünk!” Tényleg, miért nem teszik? Mit veszíthetnének?

Neked ajánljuk