Körömszakadtáig – terel a Fidesz trafikügyben

  • narancsblog
  • 2013. július 7.

Narancsblog

„Összeomlott a baloldal mocskos korrupciós vádja”, a trafikmutyi nyilván tiszta, nemes és fair eljárás, hiszen a pályázat „nyílt és törvényes volt” – közölte ma az MTI-vel a párt szóvivője.

Nemzeti Hoppál Péter szóvivő az MSZP azon felvetésére reagált közleményében, mely szerint ellentmond e „nyílt és törvényes” pályázati kiírásnak az a tény, hogy Nemzeti Németh Lászlóné fejlesztési miniszter visszaküldi a feladóknak a nyeretlen trafikpályázatokat.

Áh, dehogy azért küldi vissza, hogy eltüntesse a nyomokat, hanem azért, mert ő olyan „nyílt és törvényes”, adott esetben még a pályázat kiírásának rovására is.

false

 

Fotó: Hír24

A nemzeti pártszóvivő közleménye indoklási szakaszában kifejti, hogy azért fair és nemes a trafikumbulda, mert az ügyészség annak látta, s különben sem lehet szó itt semmiféle disznóságról, hiszen az MSZP 2010 előtt szervezkedett az alvilággal a választások elcsalásáért, s mert Szilvásy Györgyöt letöltendőre ítélte a bíróság (a nyíltság jegyében 80 évre titkosítva), és azért is még, mert „láthattuk a bilincsben elvitt baloldali politikusokat”.

Hát, valóban, ettől bizonyosan „összeomlott a baloldal mocskos korrupciós vádja”. Vajon az „elmúltnyolcévet” vagy az Apró-klánt miért felejtette el hozzátenni a szócső? Nyilván kissé indiszponált volt. Nem lesz ebből baja?

Persze a beszédje így is tiszta és világos: azért kellett megküldeni a Fidesz alacsonyabb rangú csókosait néhány trafikkal és egy jó csomó tényleg ebből élő vállalkozótól elvenni a cigarettaárusítás lehetőségét, mert egyfelől az ügyészség áldását adta rá, másfelől a szocialisták mindenféle bűnös dolgot műveltek valamikor régebben.

Az ilyen beszéd kapcsán szokás emlegetni a magyarban a sánta kutyát. Persze e közlés elsősorban önmagát minősíti meg a közlőt, de leginkább azt az alakulatot, aminek a nevében elhangzott. A Fideszt, Orbán Viktort és üzlettársait, a trafikmutyizók bandáját. Azokat, akik úgy szeretnek élni, hogy olykor – egyre gyakrabban – elvesznek másoktól ezt-azt.

Figyelmébe ajánljuk