Kossuth-díjat Ernyey Bélának – A Heti Válasz rákérdez

  • narancs.hu
  • 2014. július 17.

Narancsblog

Ernyey Béla úgy látván, hogy támadt némi üresedés azzal, hogy egy nagy művész a Merdzsójával mata részegen randalírozott valami plazában, gyorsan bejelentkezett Oszter Sándor helyére.
false

 

Fotó: MTI

A ma megjelent Heti Válasz interjút közöl a nagy magyar művésszel, Ernyey Bélával, aki önként jelentkezett a polgári hetilapnál, hogy ő náluk coming outolna, a szerkesztők ennek a hírnek annyira megörültek, hogy egyből címlapra is rakták, igaz, kicsiben. S tényleg, a hamarosan Kossuth-díjas művész bevallja, hogy ő leszbikus, mert a nőket szereti és szakálla van, mint Conchitának. Ugye, milyen frappáns! Amúgy meg az a baj, hogy Magyarországon az a baj, hogy túl komolyan veszik ezt a melegtematikát, az osztrákok sokkal szellemesebben állnak hozzá, de nekik meg az a bajuk, hogy lenézik és balkáninak tartják mindazt, ami tőlük keletre fekszik (mindközönségesen minket). Ernyeyre ez aligha vonatkozhat, hisz ő már negyven éve Bécsben él, egy européer és schauspieler is… Kétségkívül megszolgálta a címlapot.

Na jó, ismételjük át mindezt a saját szavainkkal: Ernyey Béla úgy látván, hogy támadt némi üresedés azzal, hogy egy nagy művész a Merdzsójával mata részegen randalírozott valami plazában, gyorsan bejelentkezett Oszter Sándor helyére. Jaj, hadd legyek én az új fidélis cimborátok, aranyos leventék, a kedvetekér' még vadászni is megtanulok. Ernyey felvételi kérelmének elbírálásáról sajna csak március 15-én értesülünk majd, a Kossuth-díjak kiosztásakor. De hogy a döntnökök munkáját segítsük, megtaláltuk a művész utolsó nagy alakítását tavalyról. Nézzék meg, az új Latinovitsot látják.

S ha valakinek e remekmű láttán az jutna eszébe, hogy lám, mennyire megérte Orbán Viktor fogorvosát – turizmusfejlesztésre – megküldeni egy nagyobbacska összeggel, nos, az nyilván paranoiás.

Figyelmébe ajánljuk