Orbán gyermekei a jussukat követelik

  • narancsblog
  • 2015. március 19.

Narancsblog

A kuruc.info szintjére süllyedt fidelitasosok szemében Kövér, Áder, Pokorni, Deutsch meg a többi öregek csak kivénhedt lúzerek. Akiknek ütött az órája.

„Mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni mások rendezvényeit” – mondta Böröcz László Fidelitas-elnök és Koncz Zsófia alelnök tegnapi sajtótájékoztatóján, majd bejelentették, hogy provokátorfigyelő csapatot alapítanak, mert nem szeretnék, ha a baloldal március 15-i „húzásaiból hagyomány lenne”. Böröcz és Koncz arra kért mindenkit, hogy „aki provokátorokat ismer fel, küldje el nevüket és képüket” a megadott e-mail címre, ők pedig nyilvánosságra hozzák.

Koncz és Böröcz

Koncz és Böröcz

 

„Nem szeretnénk, ha egymás rendezvényeinek »széttrollkodása« hagyománnyá válna, legyen akár politikai vagy civil esemény” – mondta Böröcz, hozzátéve, hogy „a »provokátor-tudástár« bővítését Facebook-oldal segíti”. Csakhogy az oldalt közvetlenül a beindulása után azonnal „széttrollkodták” a minden bizonnyal baloldali provokátorok, de aztán a Facebook is kivágta őket a francba, ne itt szórakozzanak mások személyes adataival.

Böröcz azonban nem adja fel, bízik az oldal újraindulásában, ha mégsem, akkor pedig „nyilvánvalóan meg fogjuk találni azt a felületet, ahol ezt ki tudjuk rakni” – mondta.

Azóta rajta röhög mindenki, a Kontroll csoport 1982-es Besúgók és provokátorok című dala harminc éve sem volt ilyen népszerű, ráadásul desszert is akad, hiszen az sem maradhatott titok, hogy Böröcz még véletlenül sem lánglelkű és csupasz seggű ifjúfideszes, hiszen Rogán bizalmasának mondják, amit eléggé alátámaszt, hogy nemcsak Fidelitas-elnök, de az V. kerület alpolgármestere is. A családi hátszél is megvan, testvére öt trafik büszke tulajdonosa!

Így is van jól, röhögjük ki ezeket a buzgómócsingokat, a szánalmas próbálkozásukat, ami máris megbukott – bármit is mond a trafikos. De azért ne feledkezzünk meg róla, hogy a Fidesz ifjúsági tagozata (vagy mije) immár a kurucinfót akarja lenyúlni, embereket megbélyegezni, ellehetetleníteni, gyűlöletet kelteni. Íme, az új Fidesz-nemzedék, amely már annyira sem válogat az eszközökben, mint szegény Kubatov!

Mindez persze a legkevésbé sem meglepő. Mert egy percig sem gondolhatja bárki komolyan, hogy Böröcz, Koncz meg többiek valamiféle elhivatottságból, netán hazaszeretetből, tenni akarásból vannak ott, ahol, ó dehogy! A trafikért.

Lehet persze, hogy régebben sem volt másképp a Fidelitasnál, de legalább adtak a látszatra. Műsoruk leginkább az 1970-es évek végi KISZ-t idézte: táborok, szemináriumok, és persze buli buli hátán. Sőt. Tíz éve – ha nem is könnyen –, de el lehetett fogadni, hogy a srácok szívből rajonganak Orbán Viktorért. Ám 2010 (pláne 2014) óta megváltozott a helyzet, egy Fidelitas-tag számára Orbán már nem úgy isten, mint korábban, a többi régiek, amilyen Kövér, Áder, Pokorni, Deutsch pedig csak kivénhedt lúzerek. A Böröcz-félék előtt immár Szijjártó Péter meg a többi, magas polcra került egykori Fidelitas-góré példája lebeg, akiket a főnök fölemelt a csillagok közé... És nagyon jól tudják, hogy csak akkor kaphatnak lapot, ha mestereiket is túlszárnyalják – gátlástalanságban, ostobaságban, szolgalelkűségben.

Nincs könnyű dolguk.

Ám ezzel a provokátorvadászatos hülyeséggel letették a névjegyüket Orbán küszöbére. Itt vagyunk, főnök, számíthatsz ránk, nem tudsz olyat kitalálni, amit ne teljesítenénk! Igazából nem nekünk kell tőlük félni, hanem Szijjártónak meg a többi mostani orbánista fajankónak. Mert az hétszentség, hogy a miniszterelnök nemsokára díjazni fogja ezeket az ifjú komisszárokat. Hiszen valójában ezek az ő saját nevelésű játékosai, nem a szerencsétlen focisták.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?