Úgy látszik, Orbán már téli olimpiát is akar: sípályát csinálnak a legszebb fővárosi strandból

  • narancsblog
  • 2016. október 15.

Narancsblog

Meg persze focipályát, mert azt ma senki nem meri kihagyni.

Még hogy ez következmények nélküli ország lenne? A tomboló hülyeségnek igenis, beláthatatlanok a következményei.

Sípálya lesz a Csillaghegyi strandból – nem hiszik? Nézzenek utána a Közbeszerzési Értesítőben, mint tette ezt tegnap az Átlátszó.

„A Közbeszerzési Értesítőben október 12-én egészen különös ajánlattételi felhívás jelent meg: A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására. Havi 686 millió forintért adnák koncesszióba a két létesítményt 15 évre” – írja a tényfeltáró portál.

Már csak egy sípálya hiányzik innen

Már csak egy sípálya hiányzik innen

Fotó: csillaghegyistrand.hu

Ahonnan azt is megtudhatjuk, hogy a nagy ívű álom, aminek jelentősége tényleg csak a magyar gyapotmezőkkel, dúsan termő alföldi narancsligetekkel, s a chileieknek vagonszámra eladott ropogós cseresznyével mérhető, természetesen a mi pénzünkből szökken majd szárba: „Azért kívánjuk 15 éves időtartamra kötni a szerződést, mert így nem zárjuk ki a tao-forrásból üzemeltető társaságokat, szervezeteket.” Hát így, letaózva, ahogy a NER-ben szokás.

S ezért nem drága a főváros egyik legklasszabb – s nem mellesleg a második legöregebb – strandja sem. „A budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a legnagyobb. Tiszta, langyos – mérsékelt ásványianyag-tartalmú, nátriumszegény, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos természetes – ásványvizén kívül változatos domborzati viszonyaival is kitűnik a fővárosi strandok közül. A fákkal sűrűn beültetett, erdőszerű részek váltakoznak teraszosan kialakított napozóterületekkel.” (Forrás)

De mit sírunk, ez csak egy szaros strand az úszóbajnokok hazájában, ahelyett hogy örülnénk, hogy lesz egy remek sípályánk a fővárosban. Lássuk be, hiányzott már. Lenyomjuk hamar így a norvégokat sífutásban, az osztrákokat szlalomban… Téli olimpiát Csillaghegynek, lehetőleg máma még!

Értjük, s láttunk is már ilyet – ha nem is ennyire közelről. S nem mondja senki, hogy szólhatna már valaki a főnöknek, hogy a labdarúgás nem szerepel a téli olimpiák műsorán, a focipálya tán ide a majdani síparadicsomba nem annyira hiányzik. Még hogy nem téli sport? Majd a főnök elintézi, vegyék csak fel gyorsan a téli olimpiák műsorába is a focit.

De íziben, vagy megint üzenünk Brüsszelnek (Párizsnak, NOB-nak, WADA-nak, bárkinek)!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?