Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

  • narancs.hu
  • 2020. július 14.

Nekrológ

46 éves volt.

"A hírt több forrásból is megerősítve szomorúan tudatom, hogy Bogdán László, Cserdi közismert polgármestere meghalt" - írja Facebook-oldalán Hidvégi B. Attila roma jogvédő.

Ugyanerről ír a Hírklikk is: "hiteles forrásból megerősített információink szerint ma éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere."

Hidvégi információi szerint Bogdán László holttestére a falu feldolgozóüzemében kedden reggel találtak rá és "feltehetően önakasztás miatt vesztette életét".

Bogdán szegény sorsú roma családban született 1974-ben Pécsett, ahol édesapja bányászként dolgozott. Gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Miután anyagi okokból nem tanulhatott tovább, magát képezte, 2002-ben független jelöltként lett a település alpolgármestere, majd 2006-tól a polgármestere.

Cserdiben a vezetésével mintafalu jött létre: oktatási programot indított, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Van segítség

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők számára rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06-80-820-111 telefonszámot!

Online segítséget kaphat az ongyilkossagmegelozes.hu oldalon.

Az öngyilkosok többsége sokszor küzd szorongással, fél attól, hogy nem tud az elvárásoknak megfelelni, alkalmatlannak, elszigeteltnek és magányosnak érzi magát. Ha környezetében bárki tartósan motiválatlanná, kedvetlenné vagy feltűnően visszahúzódóvá válik, próbáljon meg bizalommal fordulni felé, és meghallgatni a problémáit. Szükség esetén küldje el szakemberhez, vagy kérjen tanácsot a fenti elérhetőségek valamelyikén.

Figyelmébe ajánljuk