Tragédia Ráckevén: ketten meghaltak meggyszedés közben

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Katasztrófa

Egyikük egy helyi önkormányzati képviselő.

Egy meghibásodott munkagép miatt több munkást ért áramütés egy ráckevei gyümölcsösben. Egy 44 és egy 47 éves férfi a helyszínen meghalt, két nőt súlyos égési sérüléssel vittek kórházba, egy könnyebben sérült férfit a helyszínen elláttak – írja az rtl.hu.

A baleset péntek délután 13 óra körül történt. A gyümölcsösben munkások takarították be a meggyet, ehhez pedig egy úgynevezett rázógépet használtak. Az RTL Híradó információ szerint a meggyszedő gép elromlott, ezért hoztak helyette egy másikat, ami azonban más technológiával működött.

A hírcsatorna úgy tudja,

a rázógép meggyszedés közben, egyelőre tisztázatlan okokból hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez, aminek következtében a gazda, aki a gép hátulján állt és rázta le a meggyet, azonnal meghalt.

A vezetőnek szóltak, hogy álljon meg, majd a segítségére sietett, ám ő is halálos áramütést szenvedett, amikor kinyitotta a traktor ajtaját.

A gazda, aki a meggyszedőgépen állt, Bécsi Balázs, helyi önkormányzati képviselő volt.

Bécsi Balázs 2020-ban, az akkor elhalálozott Bobek Gábor képviselő helyére kiírt időközi választáson került be a testületbe. Az elmúlt években a jogi, közbiztonsági és mezőgazdasági bizottság munkáját segítette, egyben a közbiztonsági tanácsnoki feladatokat is ellátta. „Kiegyensúlyozott, véleményéért határozottan kiálló embernek ismertük meg, aki számos szakkérdésben segítette a testület tájékozódását. Bécsi Balázst a város saját halottjának tekinti” – emlékeznek meg róla a Facebook-oldalukon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk