Olvasói levelek

Mentőöv

Magyar Narancs, 2012. február 16.

  • 2012. március 23.

Olvasói levelek

Kedves MaNcs! Tisztelt Rózsa Péter! Cikke zárlatához néhány szót: ön megrója az LMP-t, amiért nem működik együtt az MSZP/DK-val és jó előre kibéleli az ökopártot fiktív Simicska-milliókkal, úgymond előkészítendő a nagy Fidesz-összeborulást. Feltételezésének abszurditását mi sem mutatja jobban, mint hogy a "végeredmény" rögtön megjelenne a Lehet Más a Politika közismerten nyílt támogatási és kampányszámláján, amelyen "nagyszerűen" mutatna egy ilyesfajta kéretlen pénzmozgás.

A politikai sci-fi helyett nézzük inkább a tényeket!

Cikke megjelenésének hetén az LMP tette parlamenti témává a Fidesz háttéremberének viselt dolgait,és csak az LMP fővárosi frakciója tiltakozott két Simicska-érdekeltségű cég BKV-pályázati helyzetbe hozása ellen. Úgyhogy tegyünk egy próbát: helyettesítsük be Simicska úr nevét a fenti parlamenti és fővárosi ügyekben nagyokat hallgató Puch László MSZP-pénztárnokéval! Egy ilyesfajta támogatás és összebútorozás talán jobban szolgálná a haza üdvét? Vajon a Fidesz demokráciaromboló ténykedése után a ma még bizonytalan választók ön szerint tényleg arra várnak, hogy a (netán) visszatérő MSZP/DK-s "demokráciabajnokok" újra nokiás dobozokkal pakolják tele az őszödi kormányüdülőt?

Közkeletű téveszme, hogy a Fidesz rombolta szét a demokráciát. Orbán Viktor "csak" kísértetkastélyt rendezett be a romokon. Azokon a romokon, amelyeknek korábbi szilárd építőköveit a Puch-Simicska-tengely szorgos hangyái már korábban széthordták.

Üdvözlettel:

Mészáros Gergely

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?