Komcsit minden háztartásba!

publikálva
1999/43. (10. 29.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mindenkinek van egy családi komcsija. Még Kövér Lászlónak is. Ha pedig neki is van, akkor hamarost utolsó bunkó lesz az a Fidesz közeli polgár, akinek nincs otthon komcsija. Suttyó, aki nem tudja, mi a divat. Aki ad magára, komcsit tart.

Kövér László vasárnap este szabadult be az MTV stúdiójába avval a szándékkal, hogy megkövesse azokat, akik a - hazaárulókat is felemlegető - parlamenti felszólalása után sértve érezték magukat. Feltéve, hogy volt olyan kommunista disznó, aki a jól megkomponált, egyenes és kemény beszédet úgy félre tudta magának magyarázni, hogy aztán megsértődött tőle. Kövér miniszter elmondta, nem volt szándéka megbántani a tisztességes szocialistákat; ő csak a hazug szocialistát nem bírja látni. Okádik, ha csak rájuk gondol is, a gyilkosokra, pufajkás mocskokra.

Kövér miniszter hovatovább kifejezetten szereti a tisztességes szocialistákat, sőt a családjában is van ilyen. Kövér miniszter saját szemével látott tisztességes komcsit. Ha pedig Kövér miniszter családjában van becsületes, nem hazaáruló, igazmondó komcsi, akkor szinte minden családban van. Akinek meg nincs, az hamarost beszerez egyet.

Most kezdő komcsitartóknak adunk hasznos tanácsokat.

A komcsi lakásban tartása kifejezetten ajánlott. Igénytelen, kis helyen is elfér, családbarát, a gyerekeket a rajongásig szereti. Ez természetesen a nem hazaáruló, tisztességes komcsira vonatkozik; a hazaáruló komcsival azonban nem árt vigyázni. A hazaáruló komcsi hajlamos ágyban dohányozni, és az is előfordulhat, hogy a nyaralás után nincs hová hazamenni: a hazaáruló komcsi eladja a lakást, a bevételt pedig ciprusi off shore cégekbe menti, majd elissza. A hazaáruló komcsival más baj is van: megharapja a vendégek vádliját, ajánlatot tesz a szomszédasszonynak.

A tisztességes komcsi ellenben kedves, szeretetet igénylő és gondoskodásunkra szoruló jószág. Egészen kivételes, hogy egy komcsi ne érje be konyhai maradékkal, hanem rántott húst követeljen tányérjába. Azonban vigyázat: ha folyós moslékkal etetnénk komcsinkat, könnyen lefröcsköli a falat, arról nem is beszélve, hogy a habzsoló komcsi ritka gusztustalan látvány. A komcsi hajlamos az elhízásra. Ez ellen sétával védekezhetünk. A komcsi szőre nem igényel különösebb gondoskodást, egyszerű kefével könnyedén kordában tarthatjuk a tincseit.

Komcsit szinte bárhol beszerezhetünk, de csak a nagyobb gyártók vállalnak többéves garanciát.

Komcsit nemcsak magunknak vehetünk, de ajándékozhatunk is. A jeles napok közül novhét tűnik a legalkalmasabbnak.

Azonban. Félő, hogy az ünnepek elmúltával ráununk a komcsinkra. Kéretik a feleslegessé vált komcsikat nem szabadon engedni a Városliget gyepén. A megunt vagy a családi fészket kihízott komcsik Kövér miniszter titkárságán leadhatók.

Kövér miniszter majd gondoskodik elhelyezésükről.

publikálva
1999/43. (10. 29.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk