Elítélték a rákbetegekre szakosodott állatorvost

  • narancs.hu
  • 2017.03.01 15:40

Riport

A magát rákkutató professzorként népszerűsítő, a szélsőjobbhoz kötődő szélhámost az elsőfokú per tárgyalásain többször kapták nyilvánvaló hazugságokon.

Egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott kuruzslásért Dávid Tamás állatorvos. Holnap megjelenő lapszámunkban a tárgyalás részleteiről olvashatnak. Gaal Ilona cikkéből idézünk:

false

„Az ügyészség azért emelt vádat Dávid ellen, mert nincs humánegészségügyi képesítése, ám mégis azt a látszatot keltette, mintha humánorvos volna: rákkutató professzornak adta ki magát. Ráadásul magas dózisú C-vitamin intravénás beadását rendelte el betegeinek – márpedig invazív (testbe behatoló) beavatkozást csak humánorvos írhat fel. A büntető törvénykönyv ezt a magatartást kuruzslásként nevesíti, és maximum 3 év szabadságvesztéssel bünteti. A vád a 78 éves állatorvosra egy év szabadságvesztést kért, felfüggesztve. Enyhítő körülményként vették figyelembe korát és egészségi állapotát, súlyosítóként, hogy egy alkalommal már volt büntetve (ittas vezetésért pénzbírságot kapott), és azt, hogy a terhére rótt cselekményeket hosszú időn keresztül fejtette ki. (A felfüggesztést nem indokolta az ügyésznő, arra pedig kíváncsiak lettünk volna.)”

Neked ajánljuk