Felhasználási feltételek

  • 2011. november 30.

Rólunk

Szerzői jog

Azzal, hogy belép a www.Magyarnarancs.hu Lapkiadó Kft. oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

A magyarnarancs.hu webszájton (és az összes olyan domain-en, amely erre a címre van irányítva) található tartalom a Magyarnarancs.hu Kft. szellemi tulajdona.

A Magyarnarancs.hu Kft. fenntart minden, a lap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. A lap tartalmának egyes részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a tartalom így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

A Magyarnarancs.hu Lapkiadó Kft. oldalai teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Cikkeink átvételére vonatkozóan tilos: 1000 karakternél illetve a cikk teljes terjedelmének 25 százalékánál (kettő közül a alacsonyabb karakterszám az irányadó) hosszabb részt a kiadó előzetes engedélye nélkül - akár szó szerint, akár átfogalmazva - átvenni, még forrásmegjelöléssel is. Tilos továbbá a kiadó előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A Magyarnarancs.hu Kft. követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

A laptól értesüléseket átvenni csak a lapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő
a) nem módosítja az eredeti információt,
b) a lapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.

A Magyarnarancs.hu domainnév, valamint a "Magyarnarancs" név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása - a hivatkozás kivételével - kizárólag a Magyarnarancs.hu Lapkiadó Kft. előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges.

A hírügynökségek honlapunkon felhasznált hírei és fotói szerzői jogvédelem alatt állnak, a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni.

A Magyarnarancs.hu Lapkiadó Kft. pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.

 

Kommentek kezelése


A magyarnarancs.hu-n regisztrálni, és az magyarnarancs.hu cikkeihez hozzászólni csak ezen feltételek elfogadásával lehetséges.

 

A magyarnarancs.hu cikkeinek kommentelési lehetősége az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján tárhely szolgáltatásnak minősül, az magyarnarancs.hu a hozzászólásokat, véleményeket előzetesen nem ellenőrizi, nem szerkeszti, és nem monitorozza.  Bár alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, vannak többé-kevésbé tág morális, ízlésbeli és technikai korlátok, ezek érvényesülése érdekében a magyarnarancs.hu ún. moderálási alapelveket tesz közzé.

Amennyiben a moderálási alapelvekbe ütköző hozzászólást vagy véleményt észlel, kérjük, jelezze azt nekünk a narancsonline [at] narancs [dot] hu e-mail címen.


Kötelességünk törölni minden olyan hozzászólást amelyre jelzés érkezett és jogszabály ellenes, illetve ha a megjelent tartalommal kapcsolatban egy harmadik személy jogai megsértésére vagy jogszabály ellenességre hivatkozással megkeresi a magyarnarancs.hu-t.


A felhasználók hozzászólásuk beírásával korlátlan - a többszörözés, átdolgozás, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás és a terjesztés jogát is magában foglaló - felhasználási jogot adnak magyarnarancs.hu részére. A megjelentett hozzászólások csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetők le, illetve terjeszthetők, és kizárólag az magyarnarancs.hu írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni. A felhasználók kötelesek betartani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992 évi LXIII. törvény, valamint egyéb adatvédelmi jogszabályok rendelkezéseit, tilos más felhasználó adatainak (különösen az IP címek) gyűjtése, tárolása és továbbítása.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?