Felhasználási feltételek

  • 2011. november 30.

Rólunk

Szerzői jog

Azzal, hogy belép a www.Magyarnarancs.hu Lapkiadó Kft. oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

A magyarnarancs.hu webszájton (és az összes olyan domain-en, amely erre a címre van irányítva) található tartalom a Magyarnarancs.hu Kft. szellemi tulajdona.

A Magyarnarancs.hu Kft. fenntart minden, a lap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. A lap tartalmának egyes részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a tartalom így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

A Magyarnarancs.hu Lapkiadó Kft. oldalai teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Cikkeink átvételére vonatkozóan tilos: 1000 karakternél illetve a cikk teljes terjedelmének 25 százalékánál (kettő közül a alacsonyabb karakterszám az irányadó) hosszabb részt a kiadó előzetes engedélye nélkül - akár szó szerint, akár átfogalmazva - átvenni, még forrásmegjelöléssel is. Tilos továbbá a kiadó előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A Magyarnarancs.hu Kft. követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

A laptól értesüléseket átvenni csak a lapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő
a) nem módosítja az eredeti információt,
b) a lapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.

A Magyarnarancs.hu domainnév, valamint a "Magyarnarancs" név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása - a hivatkozás kivételével - kizárólag a Magyarnarancs.hu Lapkiadó Kft. előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges.

A hírügynökségek honlapunkon felhasznált hírei és fotói szerzői jogvédelem alatt állnak, a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni.

A Magyarnarancs.hu Lapkiadó Kft. pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.

 

Kommentek kezelése


A magyarnarancs.hu-n regisztrálni, és az magyarnarancs.hu cikkeihez hozzászólni csak ezen feltételek elfogadásával lehetséges.

 

A magyarnarancs.hu cikkeinek kommentelési lehetősége az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján tárhely szolgáltatásnak minősül, az magyarnarancs.hu a hozzászólásokat, véleményeket előzetesen nem ellenőrizi, nem szerkeszti, és nem monitorozza.  Bár alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, vannak többé-kevésbé tág morális, ízlésbeli és technikai korlátok, ezek érvényesülése érdekében a magyarnarancs.hu ún. moderálási alapelveket tesz közzé.

Amennyiben a moderálási alapelvekbe ütköző hozzászólást vagy véleményt észlel, kérjük, jelezze azt nekünk a narancsonline [at] narancs [dot] hu e-mail címen.


Kötelességünk törölni minden olyan hozzászólást amelyre jelzés érkezett és jogszabály ellenes, illetve ha a megjelent tartalommal kapcsolatban egy harmadik személy jogai megsértésére vagy jogszabály ellenességre hivatkozással megkeresi a magyarnarancs.hu-t.


A felhasználók hozzászólásuk beírásával korlátlan - a többszörözés, átdolgozás, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás és a terjesztés jogát is magában foglaló - felhasználási jogot adnak magyarnarancs.hu részére. A megjelentett hozzászólások csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetők le, illetve terjeszthetők, és kizárólag az magyarnarancs.hu írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni. A felhasználók kötelesek betartani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992 évi LXIII. törvény, valamint egyéb adatvédelmi jogszabályok rendelkezéseit, tilos más felhasználó adatainak (különösen az IP címek) gyűjtése, tárolása és továbbítása.

Figyelmébe ajánljuk