Gyújtópont a Trafóban

  • 2012. november 8.

Snoblesse

A Gyújtópont színházi sorozat negyedik előadását a belga Ontroerend Goed színházi kollektíva követi el: Audience című előadásukban kihozzák a közönséget a sodrából. 16 éven felülieknek.


A közönség egy percig sem érezheti magát biztonságban a belga Ontroerend Goed színházi kollektíva műsorában; aki jegyet vált a társulat Audience című előadására, egy olyan kísérlet szemtanúja lehet, melyben a kísérleti nyúl szerepét rá osztották. A belga kísérletezők elég messzire merészkednek a közönség vegzálása terén, az Edinburgh Fesztiválon például sikerült is egy kisebbfajta botrányt okozniuk, amikor a társulat egy tagja..., de súlyos spoilerezésnek minősülne, ha bármit is elárulnánk a történtekről. A sokkolás része a show-nak, de a kísérlet – mint az előadók állítják – távolról sem öncélú: a lényeg, hogy a közönség döntési helyzetbe kerüljön. Előadáskezdés mindkét nap: 20.00. A november 16-i előadás után Herczog Noémi és Sztrókay András kritikusok beszélgetnek az alkotókkal angol nyelven (fordítás nélkül).

 

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.