Hey, June! 30Y: Szentimentálé

  • 2013. június 12.

Snoblesse

Vége a vadulásnak, vége a turnénak: Szentimentálé a Müpában.
false

„A zenekar szentimentális dalait afféle árnyékprogramként játsszuk lassan tíz éve, és csak gyűlnek, gyűlnek bele a dalok, mint egy szatyorba. Készültek ugyan koncertfelvételek az évek során, de azt hiszem, most álltak össze, szóval ideje összerendezni és rögzíteni őket azokkal a zenészbarátainkkal, akik közreműködnek bennük” – nyilatkozta a Narancsnak Beck Zoltán a Szentimentálé című lemezük előkészületeiről (a teljes interjú itt), s azóta a szentimentális dalszatyorból valóban lemez lett, s a lemezhez valóban film is készült (Lévai Balázs rendezésében). A kísérletező kedvű zenekar azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, a lemezhez rendelt turnén komolyzenészekkel vette körül magát, és vizuális elemekkel támogatta meg a szentimentális hangzást – a Szentimentálé-turné ezúttal a Művészetek Palotájában mutatja meg, mit tud képben és zenében.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.