Más bolygó

  • 2016. december 8.

Snoblesse

Kerekasztal-beszélgetés, filmvetítés és parti Fabricius Gábor Más bolygó című regénye kapcsán.
false

A kilencvenes években sokan utaztak – szó szerint és átvitt értelemben is – más univerzumokba: a korábban Keleten ismeretlen acid és techno, a Nyugatról érkező elektronikus zene egy generációt ragadott magával. A berlini fal leomlása után Kelet-Európát elárasztotta a Nyugat sajátos, akkor friss (ellen)kultúrája, az az eklektikus, sok tekintetben hedonista, de inspirálóan friss (nem csak) zenei világ,  amelyből többek között a Tilos az Á, a Tilos Rádió, az FMK klub acid partijai, X-lab szeánszok a Tituszékkal, a Hyperspace, a Kopaszi-gát nedves hajnali ciripelése, a Cinetrip, a Fáklya Klub technós dörömbölése vagy a kultikus frank-hegyi, törökbálinti partik is kinőttek.
Wunder, Fabricius Gábor most megjelent Más bolygó című regényének főhőse pedig végigéli ezt a kort, s közben azon tűnődik, vajon képesek leszünk-e valaha nyugatiak lenni itt, Kelet-Európában.

 

A könyv apropóján szombat este egy kerekasztal-beszélgetésre (résztvevők: Fabricius Gábor, Kömlődi Ferenc, L. Laki László, Csete ’Manek’ Gábor, Papp László és szerzőnk, Barotányi Zoltán), előtte még filmvetítésre és egy hajnalig tartó tripre invitálnak a korszak szellemében. A helyszínek: előbb (élőszóban) a Liebling, majd (síppal-dobbal) a Fogas valamennyi színpada és helyisége!

Figyelmébe ajánljuk